KONSERT: Within Temptation – Getaway Rock Festival 2013 – 10/8

När det var dags för Within Temptaion att ta plats på Green Stage på årets upplaga av Getaway Rock Festival, spänningen i luften på max. Bandet börjar sin spelning med filmintrot Mother Maiden. Efter introt dras de första riffen i låten Shot in the Dark, ribban sattes upp högt. Här får vi bland annat avnjuta ett klockrent gitarrsolo av Stefan Helleblad.


(Sheron den Adel, Within Temptation, Foto: Micke Andersson / Rockbladet)

Within Temptation levererar en glädje och energi på scenen som sprider sig långt bak i publikhavet. Både Sharon den Adel, Ruud Jolie, Stefan Helleblad och Jeroen van Veen rör sig vant på scen och når publiken både nära scenkanten samtidigt som de sprider sin musik långt bort bland de tusentals festivalbesökare som kommit för att se bandet spela.   

In the Middle of the Night, Faster och Fire and Ice följer sedan ganska snabbt på. När sedan Stand My Ground börjar igång imponeras jag på nytt av Sharon den Adels tonsäkerhet och styrka. Det är svårt att föreställa sig att denna kvinna födde sitt tredje barn för inte mindre än 4 månader sedan! Our Solemn Hour och inte minst Ice Queen visar tydligt på den Adels potential som sångerska. Hennes röst ekar över festivalområdet och får gåshuden att sprida sig. Det här är mäktigt!

Senaste singel Sinéad samt What Have You Done och Iron är de låtar som följer härnäst. Och jag njuter lite extra när bandet kör extranummer med låtar som See Who I Am, Memories och hela spelningen avslutas sedan med ingen mindre låt än Mother Earth. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Within Temptation är ett band att räkna med. Det är ett band som alltid ger 100 % och som bara ska upplevas live.

För att citera en festivalbesökare: ”Det hade jag inte väntat mig av Within Temptation! De blev 5 år yngre jävligt snabbt!

KOLLA IN BILDERNA FRÅN KONSERTEN

Skribent: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)
Fotograf: Micke Andersson (ma@rockbladet.se)

Konsert: Within Temptation
EventGetaway Rock Festival 2013 / Gävle
Arena: Green Stage
Datum: 2013-08-10
Betyg: 9/10
Bästa Låt: Ice Queen
Bästa Minne: Kontakten den Adel, Jolie och Helleblad har med publiken

SETLIST

Mother Maiden (short movie)
Shot in the Dark
Faster
Fire and Ice
Stand My Ground
Our Solemn Hour
Ice Queen
Sinéad
What Have You Done
Summertime Sadness (Lana Del Rey cover)
Iron

Intro (The Silent Force)
See Who I Am
Memories
Mother Earth

BANDFAKTA – WITHIN TEMPTATION

Sharon den Adel – Sång
Ruud Jolie – Gitarr (lead)
Stefan Helleblad – Gitarr (rythm)
Jeroen van Veen – Bas
Martijn Spierenburg – Keyboard
Mike Coolen – Trummor

Officiell Hemsida: www.within-temptation.com

Relaterade artiklar