KONSERTNYHET: Dream Theater till Sverige!

Legendariska Dream Theater intar Annexet lördagen den 22 februari nästa år. Förväntningarna kan inte vara annat än stora när dessa giganter kommer till Sverige. De är dessutom aktuella med sitt tolfte och sitt första självbetitlade album ”Dream Theater” som släpps i höst. 

Dream Theater har varit ett av den progressiva metallens absoluta fixstjärnor under snart två årtionden. Ända sedan John Petrucci, John Myung och Mike Portnoy hoppade av musikstudierna vid Berklee College har de höjt den tekniska ribban för åtskilliga band inom samma genre. Petrucci har fått ett otal utmärkelser för sina bedrifter på gitarr och har blivit utnämnd till en av världens snabbaste och mest tekniska gitarrister.

När Dream Theater nu släpper sitt självbetitlade tolfte album sedan starten, ”Dream Theater”, har de i ryggen en försäljningssuccé som saknar motstycke inom den progressiva hårdrocken. Med över tio miljoner sålda skivor och fans som är hängivna till gränsen av fanatism har Dream Theater sitt på det torra. Deras liveshower är en uppvisning i uthållighet och musikalisk excellens. Varje konsert har en unik låtlista och man kan garanteras att bli totalt hänförd!

Att Dream Theater kommer till Sverige och Annexet i Stockholm kan betecknas som stort för gemene man. För deras inbitna fans är det större än så. Ni kommer själva förstå när ni ser dem.

Biljetterna släpps nu på måndag den 26 augusti kl 9.00.

BILJETTER

Biljetterna kostar 520 kr och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud, ingen försäljning via ATG-ombud. Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00.

BANDFAKTA – DREAM THEATER

MEDLEMMAR
John Petrucci – guitars
John Myung – bass
James LaBrie – vocals
Jordan Rudess – keyboards
Mike Mangini – percussion

Officiel hemsida: www.dreamtheater.net
Officiell Facebook: www.facebook.com/dreamtheaterofficial

 

Relaterade artiklar