SKIVRECENSION: Avenged Sevenfold – Hail To The King

Kungarna från Huntington Beach är nu äntligen tillbaka med enligt mig årets mest efterlängtade album. Bandets sjätte platta och den första utan grundaren och trummisen James ”The Rev” Sullivan som tragiskt gick bort under 2009. Albumet består av stenhårda influenser ifrån bland annat, Iron Maiden och Metallica.

Hail to the king, albumet som jag har väntat på i 2 års tid är nu äntligen här. I våras avslöjade bandet att skivan redan skulle släppas i slutet av sommaren och inte under 2014 som alla trodde, bättre än så kunde det inte bli. 
Jag visste och var beredd på att bandet inte skulle låta som de tidigare gjort pågrund av att den avlidne medlemmen The Rev stod för stora delar av skrivandet av musiken. Det finns inget som kommer knäcka låtar som ”Almost Easy” och ”Seize The Day” just för att han har skrivit de. Man kan säga att Avenged Sevenfold har rest sig ur askan och fått fram ett helt nytt sound, ett tyngre och hårdare band som mycket tyder på att även den här plattan kommer bli bandets mest framgångsrikaste album hittills.

Man hör mycket tydligt vilka bandet stora influenser är, den Metallica-tunga This Means War som nästan är en ren kopia eller i alla fall versen är identisk med låten Sad But True, eller varför inte Iron Maiden liknande Coming Home.
Låten Doing Time påminner lite åt Guns’N Roses och blir enligt mig lite tråkig att lyssna på, kanske mest för att jag inte det största Guns-fanet.

Bandet har genom historien skrivit många ballader, samma gäller även för Hail to the king. Crimson Day och Acid Rain är två typiska ballader som klingar fint i mina öron.

Är man ett stort fan av bandet kommer det behövas mer än en lyssning för att tycka det är bra, det är ett helt nytt sound som är kvar för att stanna för evigt,nya Metallica är här, Hail To The King.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
BAND: Avenged Sevenfold
ALBUM: Hail To The King
SKIVBOLAG: Warner Music
RELEASEDATUM: 2013-08-27
BETYG: 7/10
BÄSTA LÅT: Acid Rain eller Coming Home.
ÖVRIGT ATT VETA: A7X kommer till Sverige den 8/11 för att spela på Hovet. Med sig har de Five Finger Death Punch och Device. Köp biljetter via Ticnet.se.

LÅTLISTA
Shepherd of Fire
Hail to the King
Doing Time
This Means War
Requiem
Crimson Day
Heretic
Coming Home
Planets
Acid Rain

BANDFAKTA – Avenged Sevenfold

MEDLEMMAR
M. Shadows – Sång
Zacky Vengeance – Gitarr
Synyster Gates – Gitarr
Johnny Christ – Bas
Arin Ilejay – Trummor

DISKOGRAFI
Sounding the Seventh Trumpet (2001)
Waking the Fallen (2003)
City of Evil (2005)
Avenged Sevenfold (2007)
Nightmare (2010)
Hail to the King (2013)

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar