SKIVRECENSION: BONAFIDE – BOMBO – Blueshårdrockarna ångar vidare

BONAFIDE är ett av mina absoluta svenska favorit-liveband och den 1:a september är det dags igen för kvartetten att få ut sin nya skiva BOMBO i butik. Nu är det dags igen för mig att sätta ord på vad jag tycker om deras nya musik. Som att det inte skulle räcka, för bara någon timme sedan släpptes skivan på Spotify.

Annons 

 

Bondafide med Pontus Snibb i fronten har ända sedan starten skapat energifull rockmusik. Martin på bas tillsammans med Niklas trumkomp sätter både tempot och det magnifika groovet som är stommen i låtarna. Pontus och Micke skapar det energifyllda soundet med sina lekfulla riff. Lägg därpå Pontus raspiga röst, som är klippt och skuren och som utgör att deras låtar smälter ihop likt mästerverk.

Nya skivan BOMBO, som släpps den 1:a september ute i butik, kommer garanterat att göra alla fans nöjda. Jag däremot, som förväntar mig någonting nytt och inovativt varje gång jag ska lyssna på en ny uppföljande skiva, var jag inte helt imponerad till en början. Efter att ha hört de första låtarna kände jag mig lite besviken, det låter lite för mycket som de gjort på tidigare skivor. Trots min besvikelse märker jag ändå att jag ställer mig upp och diggar till max. Det kan enbart förklaras med att när man fylls av så mycket positiv energi via deras musik att det helt enkelt är omöjligt att inte älska det. En smått märklig upplevelse måste jag säga, eller vad tycker ni?

Pontus och Mickes karaktäristiska Bonafide-riffbank känns nästintill ändlös. De har helt enkelt ett grymt bra recept för att skapa ändlöst många grymt bra energi-rocks-låtar. Det kan kännas som det inte är så stor variation mellan låtarna på skivan, men faktum är att det är tillräckligt för att varje låt skapar sitt egna liv och sätter sin egen prägel. För mig är den stora skillnaden mellan BOMBO och de föregående albumen, att bandet lyckats skapa en mycket mer dynamisk skiva. Istället för att bara ösa på i maxnivå så har de skapat utrymme för de lite mer lugna låtarna, där både sångmelodin och gitarrsolon får ett starkare uttryck. Exempel på de låtarna är Harmony, Liquid Lover och 8-ball. Förutom det lugnare tempot gillar jag den starkare blues-känslan i låtarna. Dessutom kommer Pontus kraftfulla röst fram ännu mer tydligt.

Summeringen är att Bonafide verkligen kan sin sak, de har en formel på sitt sound som är smått unik i svensk rockmusik just för tillfället. En härlig feel-good känsla. Gott folk, säger bara en sak, det här är ett album vi alla bör har vi vår skivback. Eller varför inte gå in på Spotify och lyssna på den redan i detta nu.

Skribent: Jonas Lööw (jl@rockbladet.se)
Band: Bonafide
Album: Bombo
SkivbolagOff Yer Rocka Recordings
Releasedatum: 1/9-2013
Betyg: 9/10
Bästa låten: Liquid Lover

BONAFIDE – BOMBO – SPOTIFY

BANDFAKTA – BONFAFIDE

MEDLEMMAR
Pontus Snibb – Vocals & Guitar
Mikael Fässberg – Guitar
Martin Ekelund – Bass
Niklas Matsson – Drums

Officiell hemsidawww.bonafiderocks.com
Officiell Facebookwww.facebook.com/Bonafiderocks

VIDEON "HARMONY"


 

Relaterade artiklar