KONSERT: Shotgun – Klubben – 21/9

21 September, Fryshuset,  Stockholm. Shotgun med Sister sin som förband. Hög förväntan och en kväll man kommer att minnas länge. På scenen kommer  två väldigt olika band att uppträda. De har definitivt en gemensam faktor : Passion för sin musik och spelglädje, en uppenbar musikalisk dröm för publiken. Här hittar vi både” gamla” glamrockare, som vallfärdat hit för att återuppleva Shotgun Messiah’s musik från 80-talet men även en yngre, vältupérad, hårsprayad och hårdsminkad publik som också ser förväntansfulla ut inför kvällens musikaliska äventyr.

Annons 

 


(Shotgun, Foto: Veronica Hillbom)

Först ut denna lördagkväll har vi Sister Sin som verkligen imponerar mer och mer för varje gång jag ser dem. Sångerskan Liv Jagrell har både en fantastisk utstrålning på scenen och en röst som lyfter bandet till otroliga höjder. Gitarr och bas levereras snyggt och rått av Jimmy Hiltula och Andreas Strandh och trummisen Dave Sundberg ser till att ge bandet den enorma tyngd de har. Metalmusik när den är som bäst.Ett mycket värdigt förband som genast får med sig publiken. Efter denna konsert lämnar de Sverige för turnerande i Ryssland, Spanien och senare i höst Storbritannien.

Shotgun, som under sommaren varit ute på de svenska vägarna, firar att det var 25 år sedan Shotgun Messiah’s debutalbum ”Welcome to Bop City” släpptes. Någon återförening av Shotgun Messiah är inte på tapeten utan detta är  helt enkelt en hyllning till ett av Sveriges klassiska sleaze och glamband som aldrig turnerade på svensk mark utan tog sitt pick och pack, lämnade Sverige och istället slog i USA och Storbritannien på 80-talet. Zinny Zan (sång) och Stixx (trummor) har som orginalmedlemmar tagit hjälp av Rob Marcello (Danger Danger) på gitarr och Chris Laney på bas för att återskapa den musik de brinner för. Det finns nog de som tror att det handlar om ett sätt att tjäna pengar på och att musikerna ska uppträda trötta och avdankade men så är inte fallet. Zinny har fortfarande energin och glädjen att vara stå på scenen och sparar verkligen inte på krutet. Han har också lyckats behålla sin rockröst och genomför kvällens konsert med bravur. Låtar som ”Bop City”, ”Nowhere Fast” och ”Shout It Out” får publiken att sjunga med men bästa allsången denna afton är nog ändå när de spelar några strofer av Scorpions sång ”Holiday”.

Shotgun kommer att uppträda på Sticky Fingers i Göteborg ikväll den 27 september, som avslut på jubileumsturnén och det vi sedan kan förvänta oss är en ny soloplatta med Zinny som kommer att släppas inom kort och att ett forsatt samarbete mellan Rob och Chris, som enligt Chris själv kommer att resultera i ett skivsläpp.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – SHOTGUN

 

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – SISTER SIN

SKRIBENT: Charlotte Whitehead (charlotte.whitehead@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Veronica Hillbom
KONSERT: Shotgun + Sister Sin
ARENA: Klubben (Fryshuset) / Stockholm
DATUM: 21/9-2013

BETYG: 8/10
 

Relaterade artiklar