KONSERTRECENSION: TOMAHAWK – Debaser Medis 2/9

I måndags spelade Tomahawk på Debaser Medis på södermalm i Stockholm. Ca 700 pers hade samlats för att höra Tomahawk och frontfiguren Mike Patton. Rockbladets Tomas Hellman var på plats för att föreviga kvällen.

Mike Patton står på scen vid Medborgarplaten med Tomahawk bakom sig. Som vanligt med Mike blir det en underlig spelning, men frågan är om inte förbandet är mer underligt denna gång.

Kvällen inleds med förbandet Bosnian Rainbows. Med Omar Rodríguez-López och Deantoni Parks från Mars Volta med i samma båt borgar det för nytänk. Lägg dessutom till Teresa Suárez "Teri Gender Bender" från Le Butcherettes på sång och det hela blir väldigt underligt, men ack så bra.
Musiken Bosninan Rainbows spelar är svår att beskriva, den går från pop till punk och rock. Kortfattat låter det som något PJ Harvey och David Lynch skulle ha kokat ihop tillsammans.

Huvudakten Tomahawk med Mike Patton i spetsen kliver upp till takten av en samplad slinga som sannolikt kommer från någon gammal film med cowboys och indianer. Slingan spelas länge och först när publiken ger sig hän och sjunger med ordentligt kliver bandet upp på scen.

Som vanligt med Mike Patton (Mr Bungle, Faith No More, Fantomas) är det svårt att på förhand gissa sig till vad man kommer att få. Tomahawk är ändå dock sannolikt efter "Faith no more" det mest "normala" projekt som Mike är inbladad i.

Golvet på Dabeser är lite som en hoppborg, och lite extra studs blir det när vi får höra: "God hates a coward", "Flashback", "Point and click" och "South paw".

Visst tas svängarna ut ikväll, ibland rejält. Men i det stora hela är detta ett hårdrocksgig som borde fylla betydligt större arenor än Debaser Medis.

KOLLA IN SAMTLIGA BILDER


 

Skribent + Foto: Tomas Hellman (tomas.hellman@rockbladet.se)

Event: Tomahawk
Support: Bosnian Rainbow
Datum: 2013-09-02
Plats: Debaser Medis (Stockholm)
Betyg: 10/10
Bäst: South paw
Sämst: Ljuset på Debaser.

LÅTLISTA:

God hates a coward
Mayday
Oddfellows
Pop 1
Birdsong
Rape this day
I.O.U.
Capt. Midnight
Baby let´s play
Chokeneck
Flashback
Totem
Point and click
South paw

Relaterade artiklar