LIVERECENSION: YOHIO – Conventum Kongress – 6/9

Årets kanske mest omtalade genombrott, YOHIO, är nu äntligen ute på turné med debutplattan Break The Border som släpptes i Mars och som genast sålde guld. Sundsvallssonen Yohio lade premiären i Örebro och den stora finalen är förlagd på Annexet i Stockholm i oktober. Men hur bra var det?

Annons 

 


(YOHIO, Örebro, Foto: Erica Glimsholt)

Jag hade ganska lågt ställda förväntningar på kvällen av någon anledning, kanske för jag hade hört från annat håll att konserten kunde blekna ut i längden. Jag valde dock att sudda bort alla fördomar jag hade fått till mig, och istället fokusera på att lyssna mer noggrant än vad jag någonsin tidigare har gjort på Yohios musik. Allt för att klämma ur det bästa resultatet från konserten med helt öppna sinnen utan påverkan från vad andra tidigare sagt.

Så fort Yohio ställde sig på scenen raderades alla mina tankar och åsikter som jag hade haft innan. Jag fick se en show som jag sent kommer glömma. Blott 18 år gammal så har Yohio en röst som slår det mesta. Scenshowen och närvaron var riktigt bra samt Yohio's mycket duktiga musiker som kompade den här kvällen.

Men det finns fortfarande ett stort frågetecken? Hade han glömt gitarren hemma eller? Han är ju inte bara en duktig sångare utan en otroligt skicklig gitarrist, varför inte lira ”I norrländska skogars dvala”?

Metalskrikande i låten ”Innocence” ger mig gåshud, och "skrämmer" alla 6 åringar, eller den borde göra det i alla fall. Gärna mer av ditt skrikande till album nr: 2. Min gissning är att alla väntade på hitlåten ”Heartbreak hotel” som är en milstolpe i hans historia, eller hans svenska genombrott rättare sagt. En bra poplåt för allt från dagisnivåerna till diskogolvet.

I Augusti släpptes nya singeln ”You’re The One”, som är första singeln från Yohio’s kommande platta, vilken beräknas komma inom det närmsta månaderna.

KOLLA IN BILDERNA FRÅN ÖREBRO

 

KOLLA IN BILDERNA FRÅN NORRKÖPING

 

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)


FOTOGRAF (Örebro): Erica Glimsholt
FOTOGRAF (Norrkköping): Shora Ahmadi (shora.ahmadi@rockbladet.se)
EVENT: Yohio – Break The Border Tour

ARENA: Conventum, Örebro

DATUM: 2013-09-06
BETYG: 7/10

BÄST: Our Story

SÄMST: Glömde han gitarren hemma?


 

FAKTA – YOHIO:

DISKOGRAFI

Skylimit – 2012 (Ep)
Break The Border – 2013
 

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar