INTERVJU: Chris Adam – Smash Into Pieces

Jag träffade Chris Adam i Frövi innan giget på Rockviken tidigare i somras och frågade lite om året som har gått sen vi sågs sist i Arboga i November 2012. Tänker man efter så har alla de punkter vi gick igenom då i princip gått i uppfyllelse, skivsläpp av debutplattan och gig men sina stora idoler. Ett fantastiskt år har gått och många fantastiska år till ska det bli.

Jim: Hur har det gått med alla målen du hade senast vi pratade?

Chris Adam: Ofta när man sätter upp mål så är det inte alltid man når upp till alla men jag har verkligen nått alla målen och det är ju helt galet.. Men jag tror att vi lyckades på grund av att alla i bandet är så målinriktade, det finns liksom inget som kan stoppa oss.

Jim: Kan du berätta lite om skivan?

Chris Adam: Allt har gått över förväntningarna och vi har sålt ganska bra med skivor om man tänker storleken på bandet, genre och allting, vi är ju inte en självklar genre i detta land.

Jim: Ni håller på och spela in nytt material har jag hört? Stämmer det, och kan du berätta någonting om det?

Chris Adam: Yes, det låter riktigt bra och det kommer bli ett mycket hårdare Smash Into Pieces under nästa skiva, ett lite elakare Smash.

Jim: Kan du berätta om produktionen? När beräknar ni släppa singel och platta?

Chris Adam: Det är alldeles förtidigt att säga nu med tanke på att precis har släppt skivan men det finns ju så mycket bra vi har skrivit som man så gärna vill lyfta fram och visa fansen.

Jim: Hur känns det att ni ska få spela med Alter Bridge? Senast vi träffades satt du och drömde om att få lira med dom och nu inte ens ett år senare ska ni spela på samma scen,
hur känns det?

Chris Adam: Hm.. eh..ja.. Vad ska man svara? Jag tycker det är helt galet, det är mitt svar. Alla i bandet har typ Alter Bridge som en referens i både låtskriveri och style och allting. Men om det är någonting det betyder mest för så är det mig för att sångaren Myles Kennedy har liksom skapat mig och mitt band.

Jim: Hur var giget på Bandit Boat i våras?

Chris Adam: Det var helt otroligt galet, den spelningen var nog höjdpunkten för i år. Vi fick ta över ett annat bands tid på natten och då hade vi Amaranthe som förband! Haha! Inte varje dag.

Jim: Hur går det för er utomlands?

Chris Adam: Nu är det snack om att vi ska släpps skivan i USA och resterande av Europa. Jag skulle tro att skivan kommer att släpps i höst. Många hör av sig och säger att dom måste lyssna via You Tube i kass kvalitet och det är lite tråkigt, dom har inte riktigt fått höra oss men förhoppningsvis ska det ändras till hösten.

Jim: Rockviken? Sverige nya rockfestival i Frövi, vad tycker du om den?

Chris Adam: Jag tänkte att jag vet vilka som ligger bakom festivalen så jag förstod att det skulle bli seriöst men att det var så här pass bra ändå hade jag aldrig trott. Ett mycket mysigt område och att ljudet var helt fantastiskt bra.

Jim: Vad tycker du om alla band som var annonserade inför festivalen?

Chris Adam: Super bra, H.E.A.T ville jag höra mest men som sagt det finns massor av andra bra band på festivalen.

Jim: Hur upplever du arrangemanget kring festivalen?

Chris Adam: Mycket seriöst, trevligt folk och ingen eller inga som spelar boss så som det brukar vara på andra festivaler. Slappt och skönt folk med trevligt bemötande.
Kanon helt enkelt..

Jim: Vad tycker du är det bästa med Rockfestivaler?

Chris Adam: Hela atmosfären, man är i ett rätt forum men rätt storts människor och musik.

Jim: Gemenskap med andra ord.

Chris Adam: Precis, alla där har samma intresse och därför trivs man tillsammans.

Jim: Nu tänkte jag ställa snabbfrågor som jag har börjat ställa till alla jag intervjuar.

Chris Adam: Absolut, skitroligt att prata tycker jag.

Jim: Öl eller Vin?

Chris Adam: Jag börjar bli gammal nu så jag börjar gå över mer till Vin, en kall bärs förut men nu har jag blivit lite svag för vitt vin.

Jim: Bil eller Båt?

Chris Adam: Eh.. Oj, beror på i vilket syfte men jag skulle nog säga bil.

Jim: Gitarr eller Trummor?

Chris Adam: Pass..Ne jag älskar att slå på saker, jag har alltid hållit på med så extrema grejer. När dom andra lirade fotboll körde jag thaiboxning, men över till trummor igen så är känslan nästan obeskrivbar när man hör ljudet när man slår på trumman. Men jag är tvungen att säga Gitarr, det är mycket enklare att skriva musik med en gitarr.

Jim: CD eller Vinyl?

Chris Adam: Jag har inte så mycket erfarenhet av vinyl om jag ska vara ärlig men jag får nog säga CD.

Jim: Doftgran eller julgran?

Chris Adam: Julgran alla gånger.

 

Jim: Nu går vi över till King eller Kass som även är en programpunkt på Bandit Rock,
Häst?

Chris Adam: Kass, vackra djur men jag är fan rädd för dom.

Jim: Harlem Shake?

Chris Adam: King, så bra! Kommer ihåg när jag såg den första, skitkul.

Jim: Vinter?

Chris Adam: Jag tycker inte om värme för mycket och jag tycker inte om kyla för mycket, hehe Hösten tycker jag nog om bäst men det får nog bli King ändå.

Jim: Sista fråga nu som alla har en delad åsikt om, bakfylla?

Chris Adam: Det finns ju något som kallas bakfylla och så finns det något som kallas bakfylla, idag har jag en bakfylla. Ganska gött av vakna upp lite groggy och ta en kopp kaffe.. King.

Jim: Då får jag tack för detta samtal och önska er lycka till i framtiden.

Chris Adam: Tack ska du ha själv.

Ikväll är det äntligen dags för grabbarna i Smash Into Pieces att genomföra sitt livs spelning tillsammans men största idolerna och influenserna Alter Bridge..

Grattis och lycka till ikväll grabbar!!

Skribent & Foto: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar