INTERVJU: John Campbell – Lamb Of God

Det har skrivits mycket om Lamb Of God den senaste tiden. Dessvärre inte på grund av deras musik utan på grund av det åtal och den rättegång som bandets sångare Randy Blythe varit involverad i. Så när jag fick möjlighet att träffa bandets basist, John Campbell, ville jag föra tillbaka fokus på musiken.

Hur uppstod bandet Lamb of God?

John Campbell: Allting startade i Richmond, Virginia. Vi började spela ihop under college 1990, men sedan 1999 har vi haft samma lineup i bandet som vi har idag. Det var egentligen bara som en kul grej i början och vi hade inga större planer än att vi hoppades få spela på lite barer och klubbar där hemma. Vi har kommit så otroligt mycket längre än vad vi någonsin hade kunnat förvänta oss.

Har ni några nya mål med musiken som uppkommit på senare tid?

John CampbellEgentligen inte. Jag hoppas att vi kommer att kunna fortsätta spela på det vis som vi gör så länge som möjligt. I och för sig kan man säga att vår kommande USA-turné med Testament, Killswitch Engage och Huntress är ett nytt mål. Vi har velat turnera med Testament en längre tid, men det är alltid något som lyckats komma emellan så det är något jag ser fram emot.

Och vid sidan av musiken önskar jag ingenting hellre än att jag ska få vara med och se mina barn växa upp och bli egna individer. Att få vara en aktiv del av deras liv och se dem frodas och må bra. Jag missade min dotters andra födelsedag för att jag var ute på turné och det är tyvärr en del man inte kommer ifrån när man spelar i ett band som Lamb Of God.

Något annat jag ser fram emot är få komma till Sydafrika i januari.

Vad inspireras du av när det gäller både musiken och privat?

John CampbellDet var en bra fråga. Jag lyssnar i regel på allt möjligt inom musik, men utanför musiken? Den var svårare! Det är väl de vardagliga sakerna i tillvaron. Min fru, mina barn, att åka ut med motorcykeln och sådant man uppskattar i tillvaron. Haha, det kanske låter väldigt enkelt och tråkigt, men det är så det ligger till för min del i alla fall.  

Har rättegången med Randy Blythe påverkat Lamb Of God i någon bemärkning när det gäller musiken och bokade spelningar?

John CampbellNej, det har det faktiskt inte. Det är klart att det är många som har frågat om själva rättegången i sig. Men det är ingenting som har påverkat huruvida vi blir bokade på spelningar eller hur bra skivförsäljningen går. Vi har inget intresse att utnyttja det här för att vara ett hårdare eller tuffare band. Det är bara en väldigt tragisk händelse och vi anser att det räcker med fokus på den. Det är på tiden att den avlidnes anhöriga kan få ro i det här.

FOTNOT: Bandet ska ha extra cred för att de, under sin spelning, uppmanar festivalbesökarna att ta hand om varandra. ”If you see somebody fall down. Pick them up and remember! We’re all here to have fun. Ok?”

SKRIBENT: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fo@rockbladet.se)
BAND: Lamb Of God
INTERVJU MED: John Campbell
DATUM: 8/8 – 2013
PLATS: Getaway Rock Festival 2013 / Gävle

 

BANDFAKTA – LAMB OF GOD

Randy Blythe        Sång
Mark Morton         Gitarr
Willie Adler           Gitarr
John Campbell      Bas
Chris Adler           Trummor

DISKOGRAFI

Burn The Priest (1999)
New American Gospel (2000)
As The Palaces Burn (2003)
Ashes of the Wake (2004)
Sacrament (2006)
Wrath (2009)
Resolution (2012)

Officiell hemsida: www.lamb-of-god.com

Relaterade artiklar