KONSERTRECENSION: Vista Chino + Monster Truck – 22/10

Nostalgisk stonerrock med legenderna Vista Chino uppvärmt av Monster Truck på Debaser Strand vid Hornstull i Stockholm. Tomas Hellman var på plats och trängdes.

Monster Truck från Kanada öppnar kvällen på Debasers hyfsat nyrenoverade lokal vid Hornstulls strand. Bandet har tidigare släppt två EP's och turnerar nu tillsammans med Vista Chino för att promota deras första fullängdare Furiosity. Nog är det glest i publiken när Monster Truck sätter igång, men folk verkar tända till och letar sig fram från baren till scenen. Bandet har ett skönt sound som låter som något du kan tänka dig höra på det lokala truckstoppet i södra USA. Kanske påminner det lite om Corrosion of conformity. Mest på gång ikväll verkar vara bandets gitarrist Jeremy Widerman som kör på så att svetten lackar. Till det visuella har vi bandets jeansvästar, batiktröjor och frisyrer som skriker "tvätta mig", något som befäster sydstatsframtoningen. Musiken tas helt klart emot väl av publiken, den är svängig, tight och skönt framförd.

När Vista Chino med John Garcia i spetsen tar över lokalen är den plötsligt fylld från scen till nödutgång.
Värmen stiger när bandets tunga karaktäristiska toner sätter igång. Mike Dean, som ersatt Nick Olivieri på bas tycks spela med hela kroppen och gör ett skönt intryck. Samma gäller Brant Bjork på trummor, den killen är en riktig karaktär. John Garica och Bruno Favery däremot lämnar ett mer sammanbitet intryck. Det blir ingen teater, inget mellansnack och inget publikfrieri här inte. Men vem saknar det med en sådan set list? Mer än varannan låt skvallrar om bandets egentliga namn: Kyuss. Ett bråk om namnet Kyuss med exmedlemen Josh Homme gör att bandet 2012 bytte namn till Vista Chino. Detta stoppar dock inte Vista Chino från att använda låtar från sitt arv. Sex av sexton spelade låtar kommer från nya skivan Peace, övriga är Kyusslåtar. Kvällen blir en riktig nostalgitripp och det finns inte mycket att klaga på hos Vista Chino. Jag hade dock klarat mig med hälften av röken på scenen, det känns lite som att ljusteknikern satt sig på knappen till rökmaskinen och somnat. Det är också synd att lokalen har så lågt tak, detta gör att scenen blir låg och det blir svårt att se bandet om man står långt bak.

SKRIBENT & FOTO: Tomas Hellman (tomas.hellman@rockbladet.se)

KOLLA IN SAMTLIGA BILDER FRÅN KONSERTEN

 

Event: Vista Chino
Support: Monster Truck
Arena: Debaser Strand Stockholm
Datum: 22/10-2013
Omdöme: 8/10

BANDFAKTA

Vista Chino
John Garcia – Sång
Brant Bjork – Trummor
Bruno Favery – Gitarr
Mike Dean – Bas

Monster Truck
Jon Harvey – Sång, bas
Steve Kiely – Trummor
Jeremy Widerman – Gitarr
Brandon Bliss – Keyboard

LÅTLISTAN på Spotify:

LÅTLISTA

Vista Chino
Adara
One inch man
Dargona dragona
Hurricane
Sweet remain
Gardenia
As you wish
Asteroid
Supa scopa and mighty scoop
Dark and lovely
Thumb
Green machine
Freedom run
Planets 1&2
Whitewater
Oddyssey

Monster Truck
Old train
The lion
Power of the people
Boogie
The giant
Win/lose
Seven seas blues
Sweet mountain river

 

Relaterade artiklar