RECENSION: Deals Death – Point Zero Solution

Svenska Deals Death har redan släppt två album, Internal Demons(2009) och Elite (2012). Point Zero Solution släpptes på fredagen den 13 September. Nu hörs det tydligt vilket band Deals Death hämtar sin inspiration från, nämligen Dark Tranquillity. Från att vara ett ganska vanligt death metal band – till ett av dagens kanske mest attraktiva inom den genren, på bara ett år. Utvecklingen är mycket större nu om man jämför mellan de båda föregående albumen. Kalmah och Children Of Bodom har äntligen fått tuff konkurrens

Annons 

 

Plattan inleds med titelspåret Point Zero Solution. Den suggestiva låten med sin spöklikt mystiska stämning sätter genast temat för hela plattan. 

Efterföljande låtar Facing The Echoes och Passion For Infinity, värdesätter jag högt. Ståtliga och magnifika, med texter som "Fervent until the breaking point. There is nothing but reality". Detta är ett band som förmedlar budskap och förstärker den redan befintliga känslan inom en, som ett slags bevis på att man får känna sorg och ilska.

The Separation som är stenhård med inslag av maffiga synthslingor, Passion For Infinity som urskiljer sig från mängden, Dark Dream Dawn som är fylld av häftiga gitarrsolon, den lysande Author of Arth, den medryckande Beyond Reason och slutligen den fruktansvärt välgjorda Facing Echoes.


(Foto: Therése Stephansdotter-Björk, Stephansdotter Photography)

Point Zero Solution, känns som en väldigt bra sammanfattning av Deals Death musikaliska karriär. Plattan känns genomtänkt, demoner och starka känslor finns det gott om. Den röda tråden lyser med sin närvaro, starkare än någonsin. De har kvar aggressiviteten och Olle har förbättrats på alla möjliga sätt. De har upptäckt den rätta stigen som leder till framgång.

Plattan bjuder verkligen på vilda känslor, mer spänning och framförallt mer mörker. Deals Death förmedlar trovärdiga texter till underbar musik i form av melodisk döds metal, av den bästa sorten.

BAND: Deals Death
SKIVA: Point Zero Solution
SKIVBOLAG: Spinefarm Records
BETYG: 9 / 10
BÄSTA LÅT: Passion For Infinity

Relaterade artiklar