REPORTAGE: THE WISER – En dag i studion i bilder

THE WISER är högaktuella med en ny singel. För en tid sedan var jag och fotografen Minna Ridderstolpe och besökte dem i studion. Skönt häng, mycket snack, jammande och skratt. Och så klart såg vi till att föreviga det med många fina bilder.

Rockduon THE WISER är just nu högaktuella med sin nya singel och video, BACK AND BACK AGAIN. Vi på Rockbladet har haft privilegiet att sedan deras start kunna följa dessa två herrar på mycket nära håll. Det är två killar som både har en stor passion för musiken, men rockers som de är har de så klart också ett stort partyhumör. Förutom i The Wiser har de under åren spelat tillsammans med många andra stora svenska artister.

Bandet består av Jonas Hermansson (sång, gitarr) och Nisse Westfelt (trummor, sång), två virtuoser inom sina områden. De flesta mindre band vi träffar just nu jobbar med sitt band samtidigt som de jobbar på sina ordinarie arbete. Detta gäller inte för Jonas och Nisse, utan de bestämde sig tidigt för att de inte vill göra något annat än att spela musik. Pengar fick helt enkelt inte komma ivägen för konsten. Det är kanske inte det mest lönsamma sättet, men å andra sidan finns det inget som kan störa deras inspiration till låtskrivandet. 

Deras vardag består till stora delar av att sitta i sin studio och skriva musik. En syssla som ingen av dem vill byta bort mot någonting annat. Deras studio är belägen på Södermalm i Stockholm. När man stiger in genom studiodörren möts av en oglamorös atmosfär, men som samtidigt är en fullständigt perfekt miljö att skapa musik i. Det finns ett piano i ena hörnan, givetvis all teknisk utrustning som behövs och ett separat inspelningsbås. Det är en riktigt bra feeling i rummet. 

Jag och Minna bad Jonas och Nisse att sätta sig och jamma på några av sina låtar och kanske till och med skriva en ny. De började dock med att med att koka kaffe, ett av de viktigaste tillbehören så klart! Sen var det dags för att dra några riff. Och slå några slag på trummorna. 

Resultatet blev en riktigt grym bildserie kolla in den, dessutom fick vi höra förgrunden till det som skulle bli deras nya singel BACK AND BACK AGAIN.

 

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

 

Lite "onödig" info om Jonas & Nisse

Band som Jonas gillar/lyssnar på: The Beatles, The Black Keys, Foo Fighters, all country man kan tänka sig. 
Mat Jonas gillar: Indiskt går alltid hem! 
Film/TV Jonas gillar: Breaking Bad, bästa underhållningen som någonsin gjorts! 
Jonas minnsesvärda ögonblick: När vi sprang på Gavin Degraw på Hollywood Boulevard (efter att vi varit ute en kväll tillsammans i Sthlm) och han tog med oss på efterfesten till American Music Awards. Ett spektakel av rang!!

Band som Nisse gillar/lyssnar på: The Beatles, The Black Keys, Spoon, Queens of the stone age. 
Mat Nisse gillar: RAW Sushi. 
Film/TV Nisse gillar att se på: Breaking Bad, Archer!!
Dricker Nisse mängder av: Kaffe

SKRIBENT: Jonas Lööw (jl@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Minna Ridderstolpe (mr@rockbladet.se)
BAND: THE WISER
MEDLEMMAR: Jonas Hermansson och Nisse Westfelt

Relaterade artiklar