SKIVRECENSION: MISCONDUCT – BLOOD ON OUR HANDS

Misconduct som är Karlskogas och Kristinehamns svar på Blink 182 är nu aktuella men nya plattan ”Blood On Our Hands”. De har hittills en gedigen skivback med åtta album, nu med sin nionde fullängdare undrar jag om de inte gjort sitt bästa verk hittills, eller?

Efter 2003 års ”United as One”, som bedöms som deras stora genombrott har deras karriär utvecklats i rakt uppåtgående riktning. Plattorna och deras sätt att skriva musik på har bara blivit bättre och det bevisas på nya plattan som enligt mig är deras bästa hittills.

Låten och andra singeln "Solution" handlar om att göra världen till en bättre plats att leva på. We Are The Final Solution, videon till låten är också ett samarbete med Greenpeace som gruppen stödjer full ut.

Tredje singeln från plattan "Never Going Down" gästas av ingen mindre än Joshi från bandet ZSK, en mycket snabb och effektfull låt som helt klart kommer spelas på många fester i framtiden.

Även om en del melodier kan låta snarlika varandra så gör det inget, det är som ett signum, man hör exakt vilket band är som ligger bakom slingorna, Misconduct som i ett nöttskal. Tycker melodierna är klockrena.

Detta är absolut en av mina favoritskivor bland 2013 års skivsläpp och jag bara längtar på vad framtiden har att erbjuda för detta band.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
BAND: MISCONDUCT
ALBUM: Blood On Our Hands
SKIVBOLAG: Strength Records
RELEASEDATUM: 2013-09-13
BETYG: 9/10
BÄSTA LÅT: APART

BANDFAKTA – MISCONDUCT

MEDLEMMAR
Fredrik Olsson – Sång/Gitarr
Olle Karlsson – Gitarr
Martin Wrigsjö – Bas
Daniel Petri – Trummor

DISKOGRAFI

1997 – …Another Time
1999 – A New Direction
2000 – The Almighty Trigger Happy/Misconduct
2001 – One Last Try
2003 – United as One
2005 – 10 Years of… 1995 – 2005
2006 – Building Bridges
2010 – One Step Closer
2013 – Blood On Our Hands

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar