BANDDAGBOK: Vietcong Pornsürfers – Frankriketurné – Del5 (Sista delen)

De svenska punkrockbandet Vietcong Pornsürfers har gett sig iväg på en tre veckor lång turné i Belgien och Frankrike. Nu har du en exklusiv chans att få följa med de backstage där de kommer visa upp den nakna sanningen. De kommer ge ut en ny del så ofta de bara kan. Sådana här chanser får inte missas.

Lördag 23/11-2013

Sådär ja. Nu är klockan 22.30 och det är lördag kväll tror jag, vi har åkt haj sen 7.00 i morse med sprängröda ögon, avärkat en sisådär 1000km tysk kvalitets autobanh, check på den du! Innan dess tog vi en cirka 2-3 timmars powernapp för att vara riktigt pigga och i god form för hemresan.

Gårdagens gig, det sista för den här resan, gick av stapeln i en liten by vid namn Nommay nånstanns i östra Fransland. Spelningen gick kanonbra och vi spelade tillsammans med ett band som heter Madjive, kanon bra åxå! Spelstället hette PinkyBar och hade en liten härligt anarkistisk redneckstämmning. Efter mycket debaterande och ett flertal strejker så infördes det rökförbud på franska krogar och resturanger för ett flertal år sedan. Trots flera enorma skylltar med överkryssade ciggaretter och små lappar på alla dörrar och bord så blossades det konstant, inte bara utav samtliga gäster utan även barägaren och personalen bakom disken. I de franska alpgränsande småbyarna befiner du dej på laglös mark.

Efter spelningen så körde vi brakfest hemma hos Madjives bassist. Blev diverse franska mysdrycker blandat med öl och vin. Jag envisades med att få visat hur man blandade till en baguettegrogg, men den heligheten höll dom hårt på.

Inatt sover vi utanför färjan som tar oss från det Tyska riket till Danskt teritorie. Därefter väntar ännu en liten bilresa upp mot Stockholm för att släppa av halva bandet, hälften av spriten vi inhanndlat på bordershoppen och vår utbrännda roadie humpar-Eddie. Sen är det bara 24 mil kvar till gruvhålet Falun.

Så det blir sista inlägget från denhär turnen. Men frukta icke, två veckors vila sen blir det dubbelmacka i kungliga huvudstaden Stockholm i form utav två spelningar för att fördriva den trevliga julstämmningen runt lucia. 12 december spelar vi på PUB ANCHOR och dagen efter, den 13 december lirar vi på Turbojugendkvällen på KGB. Kom dit så bjuder vi på lite äkta rock. Ska väll se till att jag skriver lite om det specktaklet här åxå, tyvärr är det kanske inte lika exoktiskt som la France….

På västfronten inget nytt. Kort och gott, rock. Nej de rimma int ju! 

/Det var allt för mej, turnekorrespondent Affe, för Rockbladet Sverige

 

KOLLA IN ALLA BILDER FRÅN DEL4

 

BANDFAKTA – VIETCONG PORNSÜRFERS

MEDLEMMAR
Tom K – Lead Vocals
Teddy – Guitar
W. Affe – Bass
Rackarn – Drums

Officiellt hemsida: www.vietcongpornsurfers.com
Officiell Facebook: www.facebook.com/VietcongPornsurfersOfficial

Kolla in videon "Dead Track"

The YouTube ID of <span class="s1">f1ipc5d70Hk is invalid.

Relaterade artiklar