FESTIVALNYHET: Black Sabbath klara för Sweden Rock Festival!

Fredag den 22 november spelar de på Friends Arena i Stockholm. Det har cirkulerat en hel del rykten de senaste dagarna, men inte förrän nu under måndagseftermiddagen blev det helt bekräftat: ett av de största hårdrocksbanden någonsin, och det utan konkurrens mest inflytelserika, är också klart för Sweden Rock Festival – Black Sabbath!

Det är få av hårdrockens subgenrer som inte räknar sitt ursprung från Black Sabbath. Giganterna från Birmingham ritade för evigt om den hårda musikens karta. Tony Iommis nedstämda, domedagstunga riff, Geezer Butlers distade, pulserande basgångar, Bill Wards explosiva trumspel, Ozzy Osbournes säregna, klagande sång… Kombinationen liknade inte något som tidigare gjorts. Under åren 1970-78 släppte denna sättning åtta album, fyllda av mörka och bitvis kontroversiella låtklassiker. ”Black sabbath”, ”Paranoid”, ”Iron man”, ”Children of the grave” och många, många fler.
 
Efter originalbandets upplösning fortsatte Black Sabbath skapa urstark musik, frontade av legendarer som Ronnie James Dio, Ian Gillan, Glenn Hughes och Tony Martin. Ändå visste förstås jublet inga gränser när den klassiska sättningen återigen sammanstrålade. 2013 kom så, efter många om och men, comebackalbumet ”13”. Succén blev rentav större än någon vågat hoppas på och det är i det läget som vi nu aviserar Black Sabbath som ett av 2014 års huvudnamn på SRF. Vilket också blir det årets enda Sverigespelning för Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler och trummisen Tommy Clufetos.
 
Sweden Rock Festival arrangeras i Sölvesborg i Blekinge den 4-7 juni 2014. Bland de övriga hittills presenterade akterna finns Alice Cooper, Rob Zombie, W.A.S.P, Emperor, Magnum, Uriah Heep, Arch Enemy, Transatlantic och Monster Magnet. Totalt kommer 84 band att spela på fem scener under fyra dagar.

Sweden Rock Festival 2014

4-7 juni – Sölvesborg

Biljetter

Biljetter och mer info finns på www.swedenrock.com.

Relaterade artiklar