FESTIVALNYHET: ROCK AM RING 2014 – Mäktigaste första bandreleasen av alla festivaler

Vad sägs om två av hårdrockens absolut största namn METALLICA och IRON MAIDEN, båda dessa och lägg där till LINKING PARK och KINGS OF LEON, samtliga fyra band kommer till Nürburgrings och ROCK AM RING 2014.

När de flesta av de större festivalerna redan under hösten hade basunerat ut halva startfältet hade Rock am Ring inte sagt någt alls. Vad var på gång? Problem? Vi minns diskussionerna kring Nürburgrings vara och icke vara från förra året. Nu sent i nov kom svaret; en kaxig käftsmäll som skulle ha fått Hulken att somna in. Vad sägs om Iron Maiden, Metallica, Linkin Park och Kings Of Leon som huvudband i den 29e upplagan av gigantfestivalen? Rock Am Ring fölängs med en dag, Rock Am Ring lever, Rock Am Ring visar musklerna, Rock Am Ring kommer återigen sälja slut sina drygt 90 000 plåtar och Rockbladet kommer återigen att vara där och rapportera från första bänkrad.

Vi ses i Juni 2014!

/Rockbladet Crew

För mer er info samt biljetter: www.rock-am-ring.com.

 

METALLICA: Som vi redan tillkännagett så kommer vi göra några kortare turnéer i Europa nästa sommar, vi kommer ge dig, biljettinnehavarna för varje konsert, chansen att rösta fram vilken "låtlista" vi ska spela under respektive konsert. Normalt sätt spelar vi runt 18 låtar varje konsert, vi som band vill inte helt vara utan det roliga, så vi kommer rösta för en NY LÅT, så detta lämnar er att rösta fram de resterande 17 låtarna. Du finner mer information på www.metallica.com/news/metallica-by-request.asp.

Här har ni tre redan bokade datum för Metallicas första kortare turné nästa sommar: June 4, 2014 – Sonisphere Hamburg, June 6-9, 2014 – Rock Im Park, och June 5-8, 2014 – Rock Am Ring

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar