KONSERTNYHET: DEAD SOUL på turné med GHOST

Under november och december är det dags för Ghost stora Sverige-turné, med sig som support tar de med sig bandet Dead Soul. Ytterligare ett band från Linköping som också ägnat sig åt de mörkare makterna inom rocken. De släppte sin debutplatta, "In the Darkness", för drygt en månad sedan. Men den i bagaget så kommer de nu värma publiken runt om i landet.

Annons 

 

Precis som kapten Willard i Coppolas film Apocalypse Now från 1979 har Slidin Slim a k a Anders Landelius och Niels Nielsen ett uppdrag. Men de färdas inte på någon trögt flytande Vietnamisk flod för att vid flodens slut söka upp och ta livet av en överste som blivit tokig. Men de närmar sig mörkrets hjärta precis som titeln på boken av Joseph Conrad som ligger till grund för Coppolas film. Förankrade på en stadig bluesbotten men med en maskinell och elektronisk ljudbild färdas vi rakt in i mörkret där det inte finns en tunnel att ana något ljus i slutet av. Helveteshunden står kedjad på bakgården och ylar mot fullmånen som just gått upp.

I ett hörn av det övergivna stålverket sitter Muddy Waters och spelar schack med Trent Reznor medan bluesmannen, sångaren och textförfattaren Slidin Slim – eller Anders Landelius som han också heter, sitter på en pall och begrundar gamla svek, oförrätter och egna snedsteg. Han är inte bara hård mot sig själv utan även vred som Israels gud i Gamla Testamentet. Slims parhäst, Niels Nielsen håller hårt i tömmarna och rattar sin maskinpark med både attityd och känsla.

För att vara ett debutalbum så är ”In the darkness” ovanligt färdigt. Botten är blues men utan att styras av traditionens fyrkantighet. Sedan tillkommer den maskinella tyngden som utgör den plattform varifrån Anders / Slim sjunger sina självupplevda texter från.

Dead Soul bildades 2012 och har sin grund ett det samarbete som bluesartisten Slidin Slim har med electroartisten, producenten och låtskrivaren Niels Nielsen sedan tidigare och där Niels under lång tid agerat bollplank. Men Dead Soul är något helt annat, något nytt, något väldigt modigt.

Välkommen in i mörkret….

TURNÉPLAN

November 2013
25 – Lund – Mejeriet
26 – Göteborg – Trädgårn
28 – Oslo – Rockefeller – NO
29 – Stavanger – Folken – NO
30 – Bergen – USF Verftet – NO
December 2013
02 – Trondheim – Byscenen
04 – Gävle – Gasklockorna
05 – Örebro – Club 700
07 – Norrköping – Flygeln
08 – Stockholm – Münchenbryggeriet
09 – Umeå – Idunteatern
11 – Oulu – Teatria – FI
12 – Tampere – Pakkahaune – FI
13 – Helsinki – Circus – FI

KOLLA IN VIDEON FRÅN FÖRSTA SINGELN "BURN FOREVER"

 

 

Relaterade artiklar