KONSERTRECENSION: Adept – Rockbitch Boat – 2013-11-10

Adept är ett av de mest etablerade banden på Rockbitch boat och har spelat tillsammans sedan 2004. De flesta har hört talas om killarna som spelat på stora scener i Sverige och turnerat världen runt.

Bandet är näst sist ut på söndagen och vid det här laget är det ett riktigt jävla röjande på gång på båten. Det första man lägger märke till är bandets scenvana och förmåga att leverera låt på låt i ett rasande tempo utan att missa en ton. Detta är ett yrke för dem och det märks verkligen att de står på nya scener var och varannan kväll.  Kanske är det just detta som gör att det känns lite för inövat och stolpigt i vissa ögonblick. Sångaren Robert Ljung har verkligen energin och passionen kvar och tvekar inte när han rör sig på scen, ett med musiken. Dock känns det som om han tar lite avstånd från fansen och undviker ögonkontakt, vilket skapar en vi-och-dem känsla. Men i publiken råder ingen nöd. Många har  växt upp med Adept och de flesta kan låtarna och sjunger gärna med.

Vi får en salig blandning av gamla och nya låtar som slutligen avslutas med låten The lost boys från albumet Death Dealers som kom 2011. I slutändan lyckas basisten Filip Brandelius tillsammans med sångaren Robert Ljung sätta ribban högt för kvällens sista band. 

SKRIBENT: Malene Aakre (malene.aakre@rockbladet.se)
FOTO: Camilla Gradin (camilla.gradin@rockbladet.se)
EVENT: Rockbitch Boat 2013
DATUM: 10/11-2013
BETYG: 7/10

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – ADEPT

Relaterade artiklar