KONSERTRECENSION: AVENGED SEVENFOLD – HOVET – 8/11

Aktuella med sin sjätte och mest framgångsrika platta någonsin är det äntligen dags för Avenged Sevenfold och ställa sig framför sina svenska fans, efter nästan två års frånvaro. Är de tightare än någonsin även på scen?

Annons 

 

Senast de besökte Sverige var på Metaltown 2011. De svenska fansen fick vänta en längre tid tills det blev klart att en spelning var inbokad i Sverige, på Hovet. Jag har själv lyssnat på dem sedan 2010, de hade släppt Nightmare plattan och jag fastnade för stilen och förnyelsen av gamla influenser. Metallica och Iron Maiden är ett av bandets största influenser och det hörs rätt tydligt på den nya storsäljande plattan ”Hail To The King” från tidigare i år.

Konserten var slutsåld och den inleddes med att ljuset släcktes och orgelmusik spelas. Publiken blev helt galen när Synyster Gates inledde med ”Shepherd of fire” ensam vid scenkanten. På slutet av kvällen har Synister Gates en jamsession som bara tar upp onödig tid. Spela lite låtar istället för att stå och försöka vara märkvärdig! Bättre kan du Syn!

Bandet har satsat mycket på pyrotekniken, en eldig och läcker scenproduktion gör kvällen riktigt bra. Jag hade ganska höga förväntningar på deras live-framförande, med det sagt,  tycker jag att det blev lite platt fall på scen ibland. Det kändes lite tråkigt emellanåt och det svider verkligen att säga det, men sedan trummisen ”The Rev” avled 2009 så har bandet aldrig fått tillbaka energin.

Efter cirka 90 minuter av pyro får en glad och nöjd publik gå hem. De fick en upplevelse ifrån en annan värld, duktiga musiker må de vara men le lite ibland och få det i alla fall att se ut som ni har roligt! Jag ser gärna bandet igen men då hoppas jag att de har fått tillbaka sitt leende på läpparna.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – AVENGED SEVENFOLD

 

SE HELA BILDSERIEN – FIVE FINGER DEATH PUNCH

 

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
EVENT: Avenged Sevenfold
ARENA: Hovet / Stockholm
DATUM: 2013-11-08
BETYG: 7/10
BÄST: Chapter Four
SÄMST: Jam Sessionen dödade speltiden

SETLIST:
Shepherd of Fire
Critical Acclaim
Welcome to the Family
Hail to the King
Doing Time
Buried Alive
Fiction
Nightmare
This Means War
Afterlife
Guitar Solo / Band Jam Session
Requiem
Bat Country
Chapter Four
Unholy Confessions

BANDFAKTA – AVENGED SEVENFOLD:

MEDLEMMAR:
M. Shadows – Sång
Synyster Gates – Gitarr
Zacky Vengeance – Gitarr
Johnny Christ – Bas
Arin Ilejay – Trummor

DISKOGRAFI:

Sounding the Seventh Trumpet – 2000
Waking the Fallen – 2003
City of Evil – 2005
Avenged Sevenfold – 2007
Nightmare – 2010
Hail To The King – 2013

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar