KONSERTRECENSION: Blowsight– Rockbitch Boat 2013 – 10/11

Nick Red i Blowsight

Blowsight är ett väl etablerat band och det märks tydligt när de här grabbarna entrar scenen. De är samspelta, fulla av energi och röjer över hela scenen. Det är ingen tvekan om saken. Blowsight är ett band ni kan räkna med när det gäller att leverera. Trogna fans har kommit från bland annat Frankrike och Tyskland för att se bandet spela på Rockbitch Boat 2013.

Nick Red i Blowsight

Blowsight drar igång spelningen med låten This Pain från senaste albumet Life and Death och sångaren Nick Red växlar mellan tunga growl och melodiösa refränger utan några som helst svårigheter. Bandmedlemmarna har sån en glädje på scen och ett samspel med publiken som gör det omöjligt att stå still. Seb visar sina skills på gitarren under låtarna It’s Me You’re Looking For och Thought Of Bride. Och med låtar som Miracle och senaste singeln Hit On the Radio från albumet Life and Death imponerar Nick Red ordentligt med sitt breda register och sin tonsäkerhet.

Nick, Seb och Mao rör sig vant över scenen, levererar sköna riff, snygga övergångar och grymma solon medan Fabz imponerar bakom trummorna. Bandet hör hemma på scen, de älskar sin publik och har redan en stor fanbase utomlands. Jag är övertygad om att vi kommer att få se mer av Blowsight även på hemmaplan framöver.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – BLOWSIGHT

 

SKRIBENT & FOTOGRAF: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)

EVENT: Rockbitch Boat
2013
ARENA: Starlight Palace, Deck 8, Rockbitch Boat.

DATUM: 2013-11-10

BETYG: 9/10


SETLIST:

This Pain
It's me you're looking for
Miracle
I wish you 666
Hit on the Radio
Thought of Bride
Bandit For life
Poker face
The Simple art (of making you mine)

BANDFAKTA – BLOWSIGHT:

MEDLEMMAR:


Nick Red – Sång/Gitarr

Seb – Gitarr

Mao – Bas

Fabz – Trummor

DISKOGRAFI:She Devil – 2004

Destination Terrorville – 2007

Dystopia Lane – 2010

Life And Death – 2012


 

Relaterade artiklar