KONSERTRECENSION: Dregen – Tyrol – 14/11

Dregen har nyligen släppt sitt självbetitlade debutalbum och nu har han gett sig ut på vägarna. I onsdags var det dags för ett stopp i Stockholm på Tyrol. Vår reporter Philip och fotografen Jimmie var på plats. Det sägs att det riktigt glimrade om huvudpersonen för kvällen. Mycket lovande.

Dregen intar Tyrol med en mager setlist, skalligt huvud och rockstjärneposer – Men framförallt en jäkla energi. Till sin solosatsning har han skaffat sig ett tight band, skrivit ett par mellanmjölkslåtar och är enormt trovärdig som ödmjuk anti-Jante-anhängare. Låtarna från soloalbumet passar sig riktigt bra live: De är okomplicerade, har bra drag och passar in i allt Dregen står för. Sällan har jag varit på en spelning som osat mer entusiasm från både artist och publik. Tyrol kokar och hela kvällen är en enda skitig härlig rockmeny med extra förrätt och efterrätt. Dessa delikatesser kom först i skepnaden av duetten med vackra och begåvade frugan Pernilla Andersson (Flat Tyre On A Muddy Road) och sedan sent på kvällen då det inte helt oväntat blev ”Gotta get some action) Now!”, med Nicke Andersson och Kenny Håkansson. Det säger mycket om Dregen att även om han står på scen på rockstjärnorna Hellacopters, en av Sveriges bästa musikexporter, så väljer folk att kolla på Dregen. Han blir bara mer och mer taggad av publikens entusiasm: Spottar, fräser, svär, röker, klappar, spelar gitarrsolon och publikfriar ytterligare.

Förutom den tunna setlistan så var detta en felfri afton. När det kommer till svensk musik stavas rockmagi Dregen, men det vet både han och ni redan.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

 

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF:
Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
Bästa låt
: Flat Tyre On A Muddy Road (Pernilla är ren skär magi förkroppsligad)
Sämst: För få låtar, men det kommer med tiden!
Betyg: 9/10

 

Relaterade artiklar