KONSERTRECENSION: HALESTORM – KB (Malmö) – 1/11

Det Amerikanska bandet Halestorm hade en helt fantastiskt vecka i Sverige förra veckan. De började med att supporta Alter Bridge i Stockholm den 29/10, därefter stack de direkt ned till Göteborg för att headline:a den 30/10 på Brewhouse och sen avsluta med ytterligare en headliner-konsert den 1/11 inför en fullsatt publik på KB i Malmö. Halestorm fick med dessa två headline-konserter nu chansen att stå på egna fötter och de har en spelglädje och kapacitet att hänföra publiken helt på egen hand.

Annons 

 

Lzzy Hale har karisma och en råhet som få kvinnliga frontfigurer i musikbranschen behärskar.Hon är genuin och utstrålar en otrolig själsäkerhet på scenen. Hennes röst, under de 90 minuter konserten varar, sviker inte en enda gång och publiken fullkomligt njuter av både gruppens hits och även de mindre kända låtarna.

En känsla av att Halestorm har många anhängare i Sverige bevisas genom att publiken är hänförd, kan texterna och ger bandet sitt fulla stöd.

Lzzy är pratglad denna kväll och delar med sig av sina upplevelser av sin vistelse i Sverige och anser att, i detta fallet Malmö , lever upp på nätterna och är en fantastisk stad.

Som band är Halestorm ett riktigt ”röjarband”. Kanske inte världens bästa musiker,inga fantastiska gitarrsolon men som sagt hela konserten genomstrålar en otroligt trovärdig attityd och spelglädje.Hur Lzzy klarar av att rocka loss och hoppa omkring som en galning på scenen i skyhöga stilettklackar är för mig en gåta.

Den som annars utmärker sig på ett orginellt sätt på scenen är trummisen Arejay Hale, Lzzy’s bror. Det Halestorm som band brister i scenshow utjämnas med denne mans otroliga engagemang. Han drar ständigt publikens ögon till sig och bevisar att man faktiskt kan underhålla fast man sitter längst bak på scenen.

Kvällen  inleds med låten ”Love Bites (So do I) vilket är den perfekta starten på detta musikaliska äventyr. Massor med energi redan från början. Temperaturen i konsertlokalen, som för övrigt ger den perfekta rockklubbskänslan, stiger under kvällens lopp till onormala höjder men det är inget som får publiken att bli mindre entusiastisk, snarare tvärtom.

Som extra nummer får vi avnjuta Halestorm’s kanske största hits, ”Miss the Misery” och min personliga favorit ”Here’s to us” som avrundar kvällen med allsång och en känsla av bandet har en lysande framtid.

Halestorm kommer att återvända till Sverige, närmare bestämt Stockholm, den 15:e April nästa år och undertecknad kommer med all säkerhet att infinna sig även då. Ett evenemang som inte bör missas.

EVENT: Halestorm
ARENA: KB Malmö
DATUM: 2013-11-01
BETYG: 9/10
SKRIBENT: Charlotte Whitehead (charlotte.whitehead@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se), Amalie Antonsen (amalie.antonsen@rockbladet.se)

KOLLA IN HELA BILDSERIEN 

KB MALMÖ (Fredrik Olofsson)

 

BREWHOUSE GÖTEBORG (Amalie Antonsen)

BANDFAKTA – HALESTORM

MEDLEMMAR
Lzzy Hale – Sång, kompgitarr
Arejay Hale – Trummor
Joe Hottinger – Lead gitarr
Josh Smith – Bas

 

SETLIST

Love Bites (So do I)
Mz. Hyde
You Call Me a Bitch Like It’s a Bad Thing
Freak Like Me
Don’t Know How to Stop
Innocence
Daughters of Darkness
Rock Show
Break In
Familiar Taste of Poison
Drum solo
Dissident Aggressor (Judas Priest cover)
It’s Not You
I Get Off

Encore:
I Hate it When You See Me Cry
Gold Dust Woman ( Fleetwood Mac cover)
I Miss the Misery
Here’s to Us

 

Officiell website: www.halestormrocks.com
Officiell  Facebook: www.facebook.com/halestormrocks

 

Relaterade artiklar