KONSERTRECENSION: JAY SMITH – Harry B James (Stockholm) – 28/11

Jay Smith, vinnaren i Idol 2010, ska släppa sitt andra soloalbum "King of man" nu den 11 december. I torsdags kväll gjorde han en ackustisk spelning tillsammans med sin keyboardist Rickard Larsson på Harry B James i Stockholm. Jonas var på plats för att ta lite bilder och lyssna på hans ny låtar.

Det är inget snack om Jay Smith har en enorm röst, en röst som fångar all uppmärksamhet. Han dedikerade nästa hela setlisten åt sin nya skiva "King of man", en skiva som har stort omfång, både riviga blueslåtar och smäktande ballader. Den stora röda tråden är bluesrock komponerad precis som på 60- och 70-talet.

Skivans låtar passade mycket bra även i ackustisk tappning, men jag ser ännu mer fram emot att få höra det med fullt manskap. Kvällens spelning avslutades med en publikönskning, vilket blev covern Black Jesus.

KOLLA IN BILDERNA – JAY SMITH

 

SKRIBENT & FOTOGRAF: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Jay Smith
DATUM: 2013-11-28
PLATS: Harry B James, Stockholm
BETYG: 7/10

 

KOLLA IN VIDEON "KING OF MAN"

 

Relaterade artiklar