KONSERTRECENSION: Papa Roach – Tyrol – 14/11

Papa Roach behöver ingen närmare beskrivning. De flesta vet vilka det handlar om, bandet har funnits sedan 1993. Den 14 november spelade de inför ett fullsatt Tyrol i Stockholm. Papa Roach är ett fenomen och har i stort sett bara storslagna låtar på sin repertoar. Killarna hade  med sig två förband som underhöll oss under kvällen, Drop The Pilot och Glamour Of The Kill. 

Annons 

 

Drop The Pilot från Finland kände jag inte till sedan tidigare. De bildades 2010 och har tre EPs i bagadet. Shut The Sound Of The World släpptes den 8 november. Vi bjöds bland annat på låtarna, The Beautiful Secret, The Restless och Shut The Sounnd Of the World. Det var deras första spelning utanför Finland och jag tycker att de lyckades bra på scen. Drop The Pilot har en stor talang och jag kommer definitivt att hålla koll på detta band. 

Glamour Of The Kill är tillbaka i Stockholm. De har under åren turnerat mycket med andra band och det hörs tydligt vilka band de får sina influenser ifrån. Deras senaste platta Savages släpptes 23 september. Bandet fick igång publiken som ivrigt väntade på huvudakten.

Tio minuter före avsatt tid anlände Jacoby med sitt band på scen och glädjen som uppstod mellan publiken och honom var ömsesidig från första ögonblicket. Bandet inledde med Burn. De flesta var med från första ton och sjöng med för full hals. Redan vid Blood Brothers, gick Jacoby fram till publiken och hälsade på sina fans som sträckte fram sina händer mot sin hjälte – i hopp om att få känna hans närvaro under några sekunder. Det slutade med han la sig över publiken och sjöng sista versen.

Sedan kom chocken. Jacoby meddelade att det var Tobins födelsedag och bad bandet att pausa, han sprang ut och några sekunder senare kom han tillbaka med en tårta. Vi sjöng för Tobin och sedan kastade de ut tårtan till publiken så vi också kunde ta del utav festligheterna. 

Papa Roach är i allra högsta grad ett mänskligt band, vilket bekräftades under Under Leader of the Broken Hearts och Still Swingin'. Då begav sig Jacoby ut i publiken och sjöng. Han gick runt i publikhavet och gav fansen kramar och verkade trivas väldigt bra bland oss. Många tog bilder med honom.

Deras musik är äkta och texterna handlar mest om kärlek. Med den sällan skådade energin fångade de publikens totala uppmärksamhet. Papa Roach behöver inte ha pyroteknik eller en påkostad scenshow för att få en publik som älskar dem. Jag kunde inte önska mig mer av denna spelning, alla faktorer som gör att en spelning blir minnesvärd fanns där. 

KOLLA IN BILDSERIEN – PAPA ROACH

Skribent: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)
Fotograf: Minna Ridderstolpe (minna.ridderstolpe@rockbladet.se)
Event: Papa Roach
Förband: Drop The Pilot och Glamour Of The Kill
Arena: Tyrol / Stockholm
Datum: 2013-11-14
Betyg: 8/10
Bästa låt: Forever.
Bästa Minne: När Jacoby framförde två låtar gåendes bland publiken. 
Sämst: Ljussättningen!

SETLIST

Burn 
Silence Is the Enemy 
Blood Brothers 
Give Me Back My Life 
Between Angels and Insects 
Where Did the Angels Go? 
Forever 
Leader of the Broken Hearts 
Still Swingin' 
Born with Nothing, Die with Everything 
Scars 
Lifeline 
…To Be Loved 
Encore:
Getting Away with Murder 
Dead Cell 
Last Resort 

BANDFAKTA – PAPA ROACH

MEDLEMMAR
Jacoby Shaddix – lead vocals
Jerry Horton – lead guitarist, backing vocals
Tobin Esperance – bassist, programming, backing vocals
Tony Palermo – drums

Officiell Hemsida: www.paparoach.com
Officiell Facebook: 
www.facebook.com/paparoach


KOLLA IN BILDERNA FRÅN GLAMOUR OF THE KILL

 

KOLLA IN BILDERNA FRÅN DROP THE PILOT

 

Relaterade artiklar