KONSERTRECENSION: The End Of Grace – Rockbitch Boat 2013 – 9/11

The End Of Grace vet att de har hittat rätt tillslut. Med en relativt ny sångare har bandet utvecklat sitt sound och landat redo med båda fötterna på scen. Rockbitch Boat 2013 får äran att bevittna bandets första livespelning tillsammans med den nya bandformationen. 

Det strålar om sångare Kriss Panic. Han är riktigt jävla kaxig i sina dreads och han är mycket medveten om sin musikaliska förmåga som deathcore vocalist. Med sin karaktär och energi på scen, lyfter han bandet tillsammans med Johan Hagman som kompar på bas och ren sång. Trots en del tekniska problem med mickens volym, tappar bandet inte sin energi. Sulan von Zoomlander ersätts idag på gitarr av Robert Åkerlund.

De levererar låtar i en köttkvarn av metal där den absoluta höjdpunkten är "Lost in Transition", en låt med sköna melodiska partier och en snygg variation av tempo. Skiner gör även Jimmy Bergman på gitarr där han koncentrerat låter fingrarna flyga över strängarna.  Publiken får verkligen chansen att röja riktigt ordenligt här. Bandet har verkligen potentialen att ta över en mycket större scen, (och slippa krocka i varandra), men då måste de jobba på samspelet med varandra. Samspelet mellan bandmedlemmar är trots allt lika viktigt som samspelet mellan band och publik.

Inför nästa spelning hoppas jag på ännu mer spontaniteter och "brödrakänsla" i bandet. Jag tar med mig några guldkorn från bandets första live spelning tillsammans och ser fram emot att följa bandet i utvecklingen till att bli ett framstående liveband som dominerar mycket större scener än denna.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – THE END OF GRACE

 

SKRIBENT: Malene Aakre (malene.aakre@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Camilla Gradin (camilla.gradin@rockbladet.se)
BAND: The End Of Grace
EVENT: Rockbitch Boat 2013
ARENA: Sky Bar, Deck 11. Rock Bitch Boat. 
DATUM: 2013-11-09
BETYG: 8/10

 

 

Relaterade artiklar