SKIVRECENSION: Ghost – If You Have Ghost

Nu är det dags igen för Sveriges spöken att komma fram i vintermörkret och presentera sitt nya arbete med Foo Fighters stjärna Dave Grohl. Resultatet blev cover EP:n ”If You Have Ghost”.

Ghost har skördat framgångar i hela världen med senaste albumet ”Infestisumam” som släpptes tidigare i år via Universal Music och i samma veva som det fick man reda på att fler låtar än Abba covern ”I’m A Marionette” har producerats av Mr Dave Grohl och nu ett halvår senare presenteras nya EP:n med covers på Army Of Lover och Depeche Mode.

Titelspåret som också öppnar skivan är en cover på Rocky Eriksons gamla klassiker och denna version är rätt cool låt som skulle passa på vilken radiokanal som helst eftersom denna Ghost låt är lite annorlunda jämfört med ”Crucified” som följer Ghost spökliga anda men ändå inte lyckas inte den nå till topp, lite ondska i låten hade inte gjort något.

Waiting For The Night” som finns med på den Japanska utgåvan av ”Infestisumam” är en simpel och rak låt som är gjord för att Ghost ska spela den. Ghost lyckas alltid ta fram det mörka i alla låtar de spelar och därmed ett vinnande koncept har fötts.

Enligt uppgifter från bandet själva planeras nästa platta släppas till våren 2015 om planerna går som beräknade men det skulle inte förvåna mig och Ghost släpper en till EP eller något liknade. De kan helt enkelt inte vara utan sina fans…

Ghost är nu även ute på en Sverigeturné och biljetter köper du här.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jimmy.berqvist@rockbladet.se)
BAND: Ghost
ALBUM / EP: If You Have Ghost
SKIVBOLAG: Universal Music
RELEASEDATUM: 2013-11-19
BETYG: 9/10
BÄSTA LÅT: I’m A Marionette

LÅTLISTA
If You Have Ghosts (Roky Erikson Cover)
I’m A Marionette (Abba Cover)
Crucified (Army Of Lovers Cover)
Waiting For The Night (Depeche Mode Cover)
Secular Haze ( Live)

BANDFAKTA – GHOST
Papa Emeritus II – Sång
Fem namnlösa medlemmar kallade "nameless ghouls"

DISKOGRAFI
Opus Eponymous – 2010

Infestissumam – 2013

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar