FESTIVALNYHET: Mastodon, Ghost och Gojira till STHLM Fields!

På tisdag den 10 december kl 9.00 släpps biljetterna till Stockholms nya stora musikhändelse – STHLM Fields. Nu är det klart att inga mindre än Mastodon, Ghost och Gojira ansluter till festen på Gärdet fredagen den 30 maj. (Fler artister tillkommer)

MASTODON
Det är ganska exakt fjorton år sedan de träffades på en High on Fire-spelning på en klubb hemma i Atlanta. Brann Dailor, Bill Kelliher, Troy Sanders, Brent Hinds upptäckte att de utöver konserten i fråga också hade den goda smaken att uppskatta band som Melvins och Neurosis. Mastodon var snart ett faktum och två år senare släpptes debutalbumet "Remission".

Idag är Mastodon ett av de mest älskade och hyllade metalakterna i världen. Ett blytungt gäng som dessutom välförtjänt fått ett ruskigt bra rykte som liveband, inte minst efter deras senaste album ”The Hunter” som är bandets mest framgångsrika hittills. Mastodon är en av planetens just nu största och viktigaste metalakter.

GHOST
Vem kunde tro att ett gäng ansiktslösa svenskar i kardinal-skrud skulle bli det stora samtalsämnet i både indie- och metal-kretsar? Bandet har också vid upprepade tillfällen blivit upphypade av framstående rockikoner såsom Dave Grohl i Foo Fighters och Metallicas frontman James Hetfield. Den tidigare spelar också trummor på bandets cover av ABBA: s "I’m a Marionette".

Ghost är svåra att beskriva både musikaliskt och estetiskt. Nyckeln till den enorma uppmärksamhet de har varit föremål för senaste åren ligger nog i summan av chockeffekten, det starka visuella uttrycket och den fantastiska och nyskapande musiken.

Bandets liveshow är milt uttryckt något utöver det vanliga. Den påminner om en katolsk mässa, men där det centrala elementet har fått ett litet annorlunda innehåll än vad som vanligtvis förknippas med sådana ceremoniella sammanhang. Papa Emeritus II: s leder mässan som sig bör med en italiensk accent – svart humor på hög nivå.

Bandet är just nu på utsåld turné i Sverige. Vi vet att spelningen med Sveriges stolthet, Ghost, kommer bli en av höjdpunkterna på Gärdet i sommar.

GOJIRA
Med bröderna Joe och Mario Duplantier i spetsen skakade Gojira liv i sin franska hemby i mitten av 90-talet. Det extrema metalbandet tog sig snart från demoinspelningar till turnéer med såväl Cannibal Corpse som Immortal.

Debutplattan "Terra Incognita" kom 2001 och en hel metalvärld omfamnade fransmännen för deras lysande tekniska death metal. Under åren därpå slet alla för att få en del av Gojira. Turnéer avlöste varandra ständigt, tillsammans med storheter som Children of Bodom, Trivium, Machine Head, Lamb of God, Behemoth och Metallica.

Vi är väldigt stolta att kunna presentera Gojira till STHLM Fields 2014!

Om STHLM Fields:
Äntligen! Stockholm, Sveriges huvudstad, får sin egen riktigt stora festival, mitt i stan, på Gärdet – platsen där musikfestivaler i Sverige föddes för 43 år sedan.

Med en kapacitet på omkring 50.000 är Live Nation väldigt glada att presentera STHLM Fields 2014. En helt ny endagsfestival i hjärtat av Stockholm som detta år kommer bjuda på den absoluta eliten av rockmusik, toppat med ett av de största rockbanden någonsin – Metallica! Fler artister tillkommer inom kort.

STHLM Fields bjuder musikälskare från hela Sverige till en modern och bekväm heldagsupplevelse med mängder av god mat och dryck, fantastisk atmosfär och framför allt grym musik!

För mer info och biljetter: www.sthlmfields.se

 

Relaterade artiklar