FESTIVALNYHET: METALLICA SPELAR PÅ NY FESTIVAL I CENTRALA STOCKHOLM

Idag offentliggör Metallica nya Europadatum nästa sommar och kommer till Sverige och Stockholm fredagen den 30 maj 2014.

Annons 

 

Bandet blir huvudakt på den helt nya endagsfestivalen STHLM Fields på Gärdet i centrala Stockholm. Tillsammans med bland annat Slayer (fler band tillkommer) ger Metallica Sverige och Stockholm det man har förtjänat och längtat efter – en stor musikfest i hjärtat av huvudstaden.

Biljetterna släpps tisdag den 10 december kl 9.00.

För mer info om STHLM Fields besök: www.sthlmfields.se

Under konserten på STHLM Fields kommer Metallica bjuda på en önskekonsert där fansen bestämmer vad de ska spela. Detta har de aldrig gjort tidigare och ”Metallica By Request” som de nu presenterar är en hyllning från bandet till alla  fans – det blir den ultimata Metallica-konserten.

Fans som köper biljetter online blir inbjudna att önska vilka låtar Metallica ska spela – vilket ger dem chansen att hjälpa till att bygga drömlåtlistan från över 30 år och nära 140 inspelade låtar. Metallica kommer spela 18 låtar varav 17 är de låtar som fansen valt, men då bandet inte vill bli helt utelämnade kommer de också spela en helt ny låt! Fans kan följa hur omröstningen går på www.metallica.com.

Lars Ulrich, trummis i Metallica, hälsar:
”The fact that all our nutty fans will pick the songs we play should be some next level fun and take a big load off my shoulders as the guy who usually writes the set list!”

Om Metallica:
Bandet bildades 1981 av trummisen Lars Ulrich och giterristen och sångaren James Hetfield. Sedan dess har de blivit ett av de mest inflytelserika och mest framgångsrika rockbanden i historien genom att sälja över 110 miljoner album och spelat inför miljontals fans världen över. De har fått otaliga Platinum-utmärkelser, bl.a. för albumet ”Metallica” från 1991 (ofta kallat ”The Black Album”) som bara i USA sålde 16 miljoner exemplar. Deras senaste album ”Death Magnetic” fick en Platinum-utmärkelse bara sex veckor efter det att det släpptes och gick in på Billboard-listans förstaplats i oktober 2008. Det albumet tog försäljningslistornas första plats i hela 32 länder. Förutom en mängd utmärkelser och priser blev de 2009 invalda i Rock and Roll Hall of Fame.

Nu är Metallica aktuella med den storslagna 3D-filmen ”Metallica Through The Never”. Med pyroteknik och senaste 3D-teknik filmar 24 kameror bandets åtta konserter i Sports Arena i Mexico City förra sommaren. Filmen är den första film någonsin som släppts exklusivt på IMAX på samtliga biosalonger i hela Nordamerika. Filmen släpps på DVD, Blu-Ray, 3D Blu-ray, digitalt och på Video On Demand den 28 januari 2014 genom Blackened Recordings.

Kolla in bildserien tagen av Jonas Lööw under BIG 4 på Ullevi 2011.

 

Om STHLM Fields:
Äntligen! Stockholm, Sveriges huvudstad, får sin egen riktigt stora festival, mitt i stan, på Gärdet – platsen där musikfestivaler i Sverige föddes för 43 år sedan.

Med en kapacitet på omkring 50.000 är Live Nation väldigt glada att presentera STHLM Fields 2014. En helt ny endagsfestival i hjärtat av Stockholm som detta år kommer bjuda på den absoluta eliten av rockmusik, toppat med ett av de största rockbanden någonsin – Metallica! Fler artister tillkommer inom kort.

STHLM Fields bjuder musikälskare från hela Sverige till en modern och bekväm heldagsupplevelse med mängder av god mat och dryck, fantastisk atmosfär och framför allt grym musik!

För mer info och biljetter: www.sthlmfields.se

Relaterade artiklar