INTERVJU: Glamour of The Kill

READ THE INTERVIEW IN ENGLISH.

När Papa Roach besökte Sverige för några veckor sedan hade de med sig ett brittiskt förband som heter Glamour Of The Kill. Vår reporter Philip fick en kort pratstund med dem.

PHILIP: Hur känns det att få ett så bra mottagande av er musik?

GOTK: Det är jättehärligt, det hjälper mycket med bandets utveckling. Det är coolt att vara på turné med Papa Roach – Vi är stora fans.

PHILIP: Vad är den största skillnaden mellan erat första och erat senaste album?

GOTKMycket har ändrats. Vi har blivit mycket bättre. Vi släppte vårt första album ett och ett halvt år efter att vi skrev det, så det var redan gammalt innan vi ens hade släppt det. Vi hamnade i strul med skivbolag, management – allt som kunde gå fel gick fel. Vi ändrade skivbolag och management och äntligen släppte allt! Vi är helt andra personer nu för vi spelade in allt när vi var väldigt unga. Idag är inte direkt vårt sound minimalistiskt, men vi kan åtminstone säga att vi inte lägger till saker i vår musik "bara för att". 

PHILIP: I vilket land är er musik störst?

GOTKMycket musik är tyngre än den vi gör, till exempel Bring Me the Horizon. Den väg vi försöker gå är lite åt radio-metal hållet. Den typen av musik är rätt stor i USA, men vi gillar även klassiska radio rock-band så som Nickelback och Shinedown. Det är inte opersonligt att vara kommersiell, det är en genre. Många kommersiella band säljer inte hälften så bra som vi gör och vi är ett tungt hårt band. Vi är inte så tunga och hårda, vi ser bara ut som vi är det.

PHILIP: Storbritannien har producerat väldigt bra musik genom åren. Är det tack vare er uppväxt i England som ni valde att spela den genre ni spelar?

GOTK: ​Vi ser upp till band som Iron Maiden. Det spelar ingen roll var vi är från, den musik vi spelar just nu har utvecklats till vad den är idag. Vi brukade vara förfärliga och vi mognar genom åren som ett band. I vissa fall låter vi väldigt brittiska, lite Iron Maiden och Judas Priest. Vi lyssnar mycket på tung amerikansk musik, det är där ifrån vi får alla break downs . Vi älskar att turnera i USA – Jag älskar Texas och tjejerna därifrån. Jag glömmer hur nice det är, du blir verkligen omhändertagen i Europa. När vi är i Storbritannien får vi inget av det här (pekar runt i omklädningsrummet och tallrikar med olika fina ostar, ett bord fullt med Tequila-flaskor, med mera.) (Jag (Philip) skojar om att stjäla lite saker och inte stå längst fram under konserten så de kan märka mig senare. Alla skrattar.) Vi har till och med en dusch. Inom ett år ska vi förhoppningsvis ha en ny skiva ute, förhoppningsvis nästa sommar. Distraktion finns överallt, så det är inte lättare att skriva musik på ett särskilt ställe. Vi spelade in demos i skåpbilar och nu spelar vi in i turnébussar under 40 h restid. Det är galet. 

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Minna Ridderstolpe (minna.ridderstolpe@rockbladet.se)

 

BANDFAKTA – GLAMOUR OF THE KILL

MEDLEMMAR
Davey Richmond – Vocals / Bass
Chris Gomerson – Guitar/ Vocals
Mike Kingswood – Lead Guitar/ Vocals
Ben Thomson – Drums / Vocals

Officiella Facebook: www.facebook.com/glamourofthekill


VIDEO: Second Chance

Relaterade artiklar