KONSERTFOTO: Dark Tranquility – KB – Malmö – 8/12

Göteborgsbaserade Dark Tranquility har tre växlar, bra, bättre och bäst. I somras på Skogsröjet genomförde de en spelning som var av graderingen ”bättre”, på det intima KB bjuds vi på en spelning som är snäppet vassare än det.

Annons 

 

Darkane har gjort det tunga jobbet och eldat upp publiken, så när D T går på scenen möts de av redan uppspelta fans från både Sverige och Danmark. De verkar ha kul på scenen och speciellt sångaren, Mikael Stanne verkar motsägelsefullt nog vara både otroligt avslappnad och väldigt energisk, han släpper ut det sistnämnda i väl valda doser som höjer låtarna… rejält.

Publiken är med på noterna, sjunger med och röjer loss. Att det är en söndagkväll med allt vad det innebär, arbete och skola nästa dag, verkar inte besvära någon.

Innan hiten ”Misery’s Crown” säger Stanne att de inte är bekväma med att köra extranummer och frågar oss i publiken om det är ”okej att vi bara kör på?”. Efter denna urladdning så tackar bandet för sig och går av scenen. Med tanke på mellansnacket vi just hört om extranummer så är det för mig en smärre överraskning när de kommer tillbaka upp på scenen för att köra ett par låtar till.

Tyvärr lyckades jag inte få en glimt av någon setlista så jag vet inte säkert om det var planerat eller om grabbarna kände sig extra generösa och beslöt sig för att spela lite till. Oavsett vilket så var det en riktigt bra kväll och våra Svenska deathmetal-pionjärer visade varför de tillhör eliten.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – Dark Tranquility

SKRIBENT & FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fo@rockbladet.se)
KONSERT
Dark Tranquility
ARENA: KB
DATUM: 2013-12-08

 

Relaterade artiklar