KONSERTRECENSION: Heaven’s Basement – Klubben- Fryshuset – 29/11

Blixtar och dunder, magiska under?!? Ja, så kan Heaven’s Basement bäst beskrivas! Bandet som agerade som supportband till Black Veil Brides' spelning på Klubben, Fryshuset, Stockholm i fredags lämnade nog ingen i publiken oberörd. Ett ungt brittiskt hårdrocksband som verkligen ser ut att ha en ljus framtid.

Annons 

 

Heaven’s Basemement började sin karriär i Storbritannien 2008 och har sedan dess konstant turnérat med de största inom rockindustrin, bla Bon Jovi, Papa Roach och Seether och de har nu blivit inbjudna att agera som support till Black Veil Brides. Publiken denna kväll är genast med på noterna och ger bandet mycket bra respons. Lokalen är fullpackad och hela rummet gungar i takt till deras musik. Bandets frontman Aaron Buchanan's röst påminner mycket om Buckcherry's sångare Josh Todd och är imponerande och bättre uppvärmning inför huvudbandet finns nog inte.

Med i bagaget har Heaven’s Basement en debutplatta, ”Filthy Empire”, som utgavs i februari i år och som har fått lysande recensioner från bla rocktidningen Kerrang som dessutom nominerade dem i kategorin ”Best British newcomer” i Relentless Kerrang! Awards 2013. De har även spelat på festivaler som tex Download och Sonisphere.

Kvällens spelning ger oss rå, klassisk hårdrock och med sånger som "Fire Fire" och  "I Am Electric" som visar de att de är ett band att räkna med. En positiv överraskning som heter duga. Nästa år kommer de till Sverige igen för att stå på egna ben. De kommer först och främst att uppträda i Göteborg den 10:e april och den 11 april blir det Stockholm som får besök.  De kommer även att hittas på Sweden Rock Festival i sommar.

KOLLA BILDSERIEN – HEAVEN'S BASEMENT

no images were found

 

SKRIBENT: Charlotte Whitehead (charlotte.whitehead@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
EVENT: Heaven’s Basement
ARENA: Klubben/Fryshuset Stockholm
DATUM: 2013-11-29
BETYG: 8/10
BÄSTA LÅT: Fire Fire
BÄSTA MINNET: Den fantastiska atmosfären som förband sällan får uppleva.

BANDFAKTA – HEAVEN'S BASEMENT

MEDLEMMAR

Aaron Buchanan – Sång
Sid Glover – Gitarr
Rob Ellershaw – Bas
Chris Rivers – Trummor

SETLIST

Welcome Home
Fire, Fire
I Am Electric
Heartbreaking Son of a Bitch
Unbreakable
Nothing Left to Lose
Executioner's Day

Officiell websida: www.heavensbasement.com
Officiell Facebook: www.facebook.com/HeavensBasement

 

Relaterade artiklar