KONSERTRECENSION: Vanity Blvd – GO! – Stockholm – 29/11

Svenska glamrockbandet Vanity Blvd, som i dagarna har kommit med en väl uppmärksammad press release angående ett nytt studioinspelat album som kommer att släppas tidigt nästa år, krönte i fredags scenen på KGB i Stockholm. Ett band som går från klarhet till klarhet och som står i spetsen för sin speciella genre i både Sverige och resten av världen. Vi bjöds denna kväll på ett röj utan dess like.

Annons 

 

Vanity Blvd utgav sin debutplatta ”Rock n Roll Overdose” i augusti 2008 och har nu, efter diverse medlemsbyten spelat in en ny studioplatta ”Wicked Temptation” som de räknar med att kunna släppa tidigt 2014. Bandet fullkomligt skiner av spelglädje och bandets sångerska Anna Savage, som ger ett kaxigt och självsäkert intryck på scenen, har över åren utvecklat sin röst i en mycket positiv riktning. Bandets gitarrist Traci Trexx behärskar sitt instrument på ett sätt som skulle göra en eventuell kompgitarrist överflödig. De nyaste medlemmarna i bandet, Pete Ash (bas) och Gebb (trummor), kompletterar bandet väldigt bra och den här kvällen går i nostalgins tecken för bandmedlemmarna eftersom detta blir den sista spelningen med det gamla och väl innötta materialet. Nästa gång vi får se dem blir det med nya låtar och förhoppningsvis ännu mer spelglädje.

Vi bjuds trots allt denna kväll på tre låtar från nya albumet denna kväll: ”Dirty Rat”, ”Soulshaker”och ”Scream Out”. Det självklara glamrocksoundet som Vanity Blvd är kända för skiner igenom även i de nya låtarna men det hörs även att bandet vuxit i sin roll och undertecknad ser verkligen fram emot det kommande skivsläppet. ”Wicked Temptation” kommer förhoppningsvis att bli början på något stort som detta band verkligen förtjänar.

KOLLA IN HELA BILDERSERIEN

 

SKRIBENT: Charlotte Whitehead (charlotte.whitehead@rockbladet.se
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)

EVENT: Vanity Blvd
ARENA: KGB Stockholm
DATUM: 2013-11-29
BETYG: 8/10 
BÄSTA LÅT: Summer Teaze

SETLIST

Dirty Rat
Private Hell
Soulshaker
Scream Out
Nasty girl
Sweet Saturday night
Talk of the town
Summer Teaze

BANDFAKTA – Vanity Blvd

MEDLEMMAR
Anna Savage– Sång
Traci Trexx– gitarr
Pete Ash– Bas
Gebb– Trummor

Officiell hemsida: www.vanityblvd.com
Officiell Facebook: www.facebook.com/VanityBLVD

 

Relaterade artiklar