KONSERTRESCENSION: Gogol Bordello – Debaser Medis – 4/12

I onsdags kväll besökte "Gogol Bordello" Debaser Medis i Stockholm. Som den stora orkester de är, spelandes en korsning mellan gypsy och punk och med sin frenetiska energi och engagemang på scen välte de nästan stället upp och ner. Läs vår fotograf Minnas egna ord av upplevelsen.

Annons 

 

Gogol Bordello är inte ett band som kliver upp på scen. Gogol Bordello är ett band som stormar scen. Som på en osynlig signal fylls plötsligt Debaser Medis scen av åttamannabandet och lokalen exploderar. Dragspel, fioler, trummor och gitarr blixtrar igång och bandmedlemmarna vräker sig ut mot publiken och dansar fram och tillbaka mot de utsträckta armarna. Allt går fort, musiken är snabb och alla rör sig huller om buller på scenen. Sångaren Eugene Hutz är klädd i svarta slimmade jeans, t-shirt med palmer och kavaj och han är bandets mittpunkt. För trots att bandet har andra sköna profiler är Eugene den stora stjärnan.

Har du inte sett Gogol Bardello live, har du något kvar att uppleva. Det här är inte ett väloljat maskineri. Utan det är svettigt, pulserande och stökigt. Bandet har sin bas i New York och de kallar sin genre för gypsypunk och har spelat över hela världen i många år, de fyller stora arenor, har gästat Letterman Show och spelat tillsammans med Madonna. Debaser Medis var slutsålt sedan länge och de skulle säkert ha kunnat spelat för en större publik. Men de kommer nog snart tillbaka, de har en tendens att göra det.

Så, skruva upp Not a crime och kolla igenom bilderna. Sen ska du hålla ögonen öppna efter var du kan få ta del av den här speedade upplevelsen så snart som möjligt.

The YouTube ID of <span style="font-size: 13px;">StZwrbKHnG4 is invalid.

 

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – GOGOL BORDELLO

 

SKRIBENT/FOTOGRAF: Minna Ridderstolpe (minna.ridderstolpe@rockbladet.se)
KONSERT: GOGOL BORDELLO
DATUM: 2013-12-04
PLATS/ARENA: Debaser Medis / Stockholm

 

BANDFAKTA – GOGOL BORDELLO

MEDLEMMAR
Eugene Hutz – Vocals/Guitar
Sergey Ryabtsev – Violin
Thomas Gobena – Bass
Pedro Erazo-Segovia – Vocals
Elizabeth Sun – Vocals
Yuri Lemeshev – Accordion
Oliver Charles – Drums
Michael Ward – Guitar 
Pasha Newmer – Accordian

Officiell Hemsida: www.gogolbordello.com
Officiell Facebook: www.facebook.com/gogolbordello

 

Relaterade artiklar