NYHET: Svenska powertrion KAMCHATKA tillkännager detaljer om kommande album

Svenska powertrion KAMCHATKA tillkännager sitt femte och kommande album "THE SEARCH GOES ON", som släpps av Despotz Records i februari 2014. Du får exklusiv möjlighet att se videon för första singeln TANGO DECADENCE.

Annons 

 

"Hej gott folk!!
Det är med stor glädje som vi kan presentera första låten "TANGO DECADENCE" från vårt 5:e och kommande KAMCHATKA-album som heter "THE SEARCH GOES ON"
/ Kamchatka"

 

KOLLA IN VIDEON TILL – TANGO DECADENCE

The YouTube ID of <span style="font-size: 13px;">pTZbWI3L3T8 is invalid.

 

Efter vad som känns som en väldigt lång tid att gå igenom olika förslag från olika skivbolag, till slut så fann KAMCHATKA en smidig lösning tillsammans med Despotz Records i Stockholm och skrev ett kontrakt för deras kommande album "THE SEARCH GOES ON".

De bestämde sig tidigt för att spela in albumet i deras alldeles egna Shrimpmonkey studios som ligger i Thomas "Junior " Anderssons och Tobias Strandvik hemstad Varberg. Vi hade också en klar uppfattning om vem vi ville skulle vara producent för albumet, den personen är sedan länge deras vän och kollega, Per Wiberg ( Candlemass , ex Opeth , King Hobo , Spiritual Beggars etc).

Av olika anledningar hade KAMCHATKA inte någon basist när inspelningarna började, så de frågade Per Wiberg om han förutom att vara producenten också kunde hjälpa oss med att även spela bas (bandet säger: Ja, Per spelar också fantastisk basgitarr för er som bara har sett honom bakom tangentborden i olika band genom åren) . Per sa JA. De gick in i studion och spelade in det nya materialet av och till under sommaren 2013 . Det nya materialet låter riktigt bra, särskilt efter att ha gått igenom producenten Per Wibergs filter. Pers inspelning av bas lät också ruskigt bra enligt bandet, så de var till och med tvungna att fråga honom om han ville bli ordinarie medlem i bandet, även på det svarade han JA.

KAMCHATKA gick sedan till Facination Street Studios , som också finns i Varberg, för mixning och mastering, och efter en tid bakom mixerbordet presenterade Johan Örnborg de slutliga mixningarna av de nya låtarna för oss och det lät riktigt bra! Den sista handpåläggningen på mastering-avdelningen på Fascination Street Studios gjordes av producenten/chefsingenjören Jens Bogren .

Så här i slutet av 2013 ser bandet ut som följande:
Per Wiberg – bas och sång
Tobias Strandvik – trummor
Thomas " Junior " Andersson – gitarr och sång

Nu aktuella med singeln "TANGO DECADENCE", som släpps idag den 11 december , som därefter kommer att följas upp av det femte KAMCHATKA-albumet "THE SEARCH GOES ON", som släpps  i februari 2014.

Officiell Hemsida: www.kamchatka.se
Officiell Facebook: www.facebook.com/Kamchatkaofficial

 

KORTFATTAD INFO OM SINGELN "TANGO DECADENCE"

Artist: Kamchatka
Album titel: Tango Decadence
Skivbolag: Despotz Records
Skriven av (text & musik): T. Andersson, T. Strandvik
Förlag: Despotz Music
Format: Digitalt
Släpps den: 2013-12-11

Producerad av: Per Wiberg and Kamchatka
Inspelningsplats: Kamchatka's own Shrimpmonkey Studios
Mixad av: Johan Örnborg, Fascination Street Recording studios
Mastrad av: Jens Bogren, Fascination Street Recording studios

Videon inspelad och redigerad av: Lars Glendell assisterad på plats av Linda Glendell
Omslaget är gjort av: Per Wiberg

Relaterade artiklar