INTERVJU: Mikkel från albumaktuella Supercharger

De lanserar snart den nya plattan ”Broken Hearts and Fallaparts” och har en riktigt grym turnélinje på gång. Rockbladet har intervjuat danska Superchargers sångare Mikkel Neperus om det nya albumet samt om framtiden, och det förflutna!

supercharger-promo2013

Hur känns det nu när ni ska släppa ”Broken Hearts and Fallaparts”?

– ”Det känns riktigt bra den här gången, för vi är riktigt nöjda med resultatet! Vi har haft mycket inflyt och kontroll över hela processen av skapandet, så det känns riktigt bra att äntligen få ut den, och reaktionerna av albumet har varit riktigt bra så det känns väldigt bra! När man har kört ett tag får man även mer erfarenhet, vilket vi tror ha varit en god bidragande faktor till att albumet blev så bra.”

Vad var extra roligt under skapandet av albumet?

– ”Det roligaste i mitt tycke är i slutet av processen, när man mixar det sista och sätter ihop de sista pusselbitarna som krävs, det var även riktigt roligt att Nicke Borg är med och sjunger på plattan! Annars var det mestadels hårt arbete haha.”

Vilken är din personliga favorit-låt på albumet, och varför?

– ”Det där är en riktigt kul fråga, för det varierar hela tiden, en är t.ex ”Blood Red Lips” eftersom den kändes så rätt när vi skapade den. Allt gick rätt i processen, och det är sådana sånger som man gillar som bara blir rätt från första början! Jag tycker att de sångerna som fungerar direkt och låter bra är de sånger som är bäst. Jag gillar även texten i ”The crash” och känslan i ”Yeah Yeah Yeah”! Jag har lite blandade personliga favoriter, vilket gör det svårt att välja en. Det är olika aspekter i olika sånger vilket gör att jag har en del favoriter, fast på olika sätt!”

Hur har 2013 varit för Supercharger?

– ”Jag tycker det har varit händelserikt, och spännande. Vi har gjort större saker än vi vanligtvis gör. Vi signerade även skivkontrakt med GAIN vilket var väldigt kul! Hela förra året har haft en bra känsla i överlag. Vi kände på oss att stora saker börjar ske, och saker och ting växte. Jag tror dock att 2014 har ännu mer att erbjuda. Vi har till exempel ett nytt album som kommer ut! Men som sammanfattning har 2013 varit ett bra år för Supercharger, och det har varit värt alla de timmar vi har spenderat på musiken nu är man ser resultatet och det lönar sig!”

Vad är det bästa/sämsta minnet av det gågna året?

– ”Hmm.. Jag var rätt uppjagad över Bandit Rock Awards, för vi fick en sån grym respons från publiken! Det är ju en del stora band som spelar där, så jag är riktigt glad att publiken var så positiv! Det värsta måste vara sådana saker som förvirring när vi skulle släppa albumet, stressen av att få allting klart i tid. Men vi lyckades och det blev bra i slutändan.”

Hur gick era tankar, och hur var upplägget när ni skulle skapa ”Broken Hearts and Fallaparts för att få till allt rätt?

– ”Några av sångerna tog lång tid att göra, men vi hade ett motto i överlag när vi gjorde skivan att ha en röd tråd igenom det hela, och vi fick faktiskt ta bort låtar som var bra, men ändå inte stämde överens med albumets tema. Vi tänkte ut den strategin innan vi spelade in plattan. Vi ville ha ett blandat album med många olika sånger på och sista sången var inspelad live. Vi ville ha en plan där varje sång hade en innebörd, och inte bara riff, efter riff utan sånger som också har mening!

Supercharger har några spelningar på gång bland annat i Sverige. Är det någon skillnad på publiken i Danmark jämfört med de andra länderna som ni har spelat i?

– ”Ja det är en stor skillnad. Danmark är helt annorlunda. Publiken är mer konservativ, och inget emot Danmark, men de bästa spelningarna vi gjort har varit i Tyskland och Sverige. Självklart finns det riktigt sköna människor i Danmark också, men man får känslan att vi kan ta bandet vidare när vi spelar i andra länder.

Supercharger har varit support åt Bourbon Boys och spelat på olika platser i Sverige, hur kändes det? Är det något ni ska fortsätta med?

– ”Inte för tilfället. Vi ska köra lite eget nu. Dock gillar jag verkligen Pär Hulkoff! Vi hade dfet väldigt kul under turnén. Han är rätt tuff som affärsman , men otroligt trevlig som person! Det kändes som att vi fick en bra kemi mellan banden. Alla är ju grymma, så vi skulle absolut kunna turnéra med de igen, men det är som sagt inget som är planerat i dagens läge.”

Finns det några band/artister som ni var inspirerade av när ni skapade ”Broken Hearts and Fallaparts, och bara allmänt?

– ”Ett band var till exempel ”The Black Crowes”. Annars är det inte några direkta band, utan mer elementen från olika bitar från olika sånger. Det är även väldigt miljöbaserat. Till exempel vad vi känner för för stunden. Även punk och metal har varit inflytesrika.

Hur ser framtidsplanerna 2014 ut för Supercharger.

– "Det ser riktigt bra ut! Vi börjar med att spela i Danmark, men även i Sverige. Senare under året kommer vi gå ut med mer info om bland annat spelningar i Tyskland. Men än så länge är det hemligt, även fast jag vill berätta det nu så kan jag inte haha. Det blir officeilt om ett tag, men vi kan berätta att det kommer bli massa grymt! Än så länge har vi tre gig i Sverige. Först ut i Göteborg där vi spelar den 25 Mars på Sticky Fingers. Den 26 Mars spelar vi på Rockbaren i Karlstad, och dagen därpå (den 27 Mars) spelar vi på Harry B James i Stockholm! Sedan har vi även ett par fler som vi ska släppa datum på om ett tag.”

Rockbladet tackar Mikkel från Supercharger för intervjun och önskar dem all lycka och välgång med deras nya album samt framtidsplanerna!

 

SKRIBENT: Marcus Aldrin (marcus.aldrin@rockbladet.se)
BAND: Mikkel Neperus / SUPERCHARGER
DATUM: 2014-01-24

 

BANDFAKTA – SUPERCHARGER

MEDLEMMAR

Mikkel Neperus – Lead singer
Thomas Buchwald – Lead guitar
Benjamin Funk – Drums
Lars Rygaard – Keys and harp
Karsten Dines – Bass
Dennis Samaras – Guitar​

Officiell hemsida: www.supercharger.dk
Officiell Facebook: www.facebook.com/supercharger​

Supercharger-BrokenHeartsAndFallaparts-cover

LÅTLISTA
1. Like A Pit Bull
2. Supercharged
3. Blood Red Lips
4. Hold On Buddy
5. Five Hours Of Nothing
6. Yeah Yeah Yeah
7. Suzi The Uzi
8. Hung Over In Hamburg
9. Get What You Deserve
10. The Crash
11. From The Gutter
12. Goodbye Copenhagen

Kolla in videon "Hung Over In Hamburg" nedan!

 

Eller lyssna på den direkt på Spotify!

Relaterade artiklar