KONSERTRECENSION: Pretty Wild – Babel – Malmö – 10/1

Efter ett års studioarbete har Pretty Wild släppt en ny platta och i fredags var det dags för releaseparty på Babel i Malmö. Vi bjuds denna afton på ett gäng som är tydligt stolta över sin kreation och de ger oss en fartfylld och professionell tillställning med musik på toppnivå.


(Foto: Roger Jensen)

Pretty Wild bildades i Malmö 2006 och de gav under 2008 ut albumet ”All the Way” som tog dem på en turné land och rike runt.  De signades senare av Dead End Exit Records och har nu släppt ett nytt självtitulerat album som innehåller mycket bra material. Hur beskriver man deras musik? Glam/Sleaze eller riktig röjarrock? Upp till lyssnaren så klart men ett album som man kan lyssna på många gånger och hitta små guldkorn varje gång. Plattan inleds med låten "Are you Ready" och det är också konsertens första nummer och temperaturen i den fullsatta lokalen höjs många grader. En låt som visar att Pretty Wild definitivt är redo att rocka. Vi får lyssna på melodisk rockmusik med fina stämmor som vi kanske bäst känner igen från 80-talets musik och bandet visar en klar inspiration av klassiska rockband som tex Mötley Crue. Låten ”Troubled Water” ger även smak av just den tidsepoken  och det är verkligen inget som någon invänder emot, snarare tvärtom, stämningen är på topp. Ivan Höglund (sång) visar i detta nummer sin otroliga kapacitet som sångare och han har en röst som inte bara håller hela kvällen men även är orginell.

Plattan innehåller även ballader som utförs med precision och känsla och i låten ”All I want is you”, en av mina personliga favoriter, får även gitarristen Axl Ludwig briljera. En annan höjdare är ”High Enough” som definitivt vittnar om att det går alldeles utmärkt att skriva ”powerballader” även år 2014. Om man ska hitta en annan svensk parallell till Pretty Wild så kan man bara titta runt hörnet och hitta Helsingborgs storheter Bai Bang. Det är kanske inte så konstigt att de har ett liknande sound eftersom trummisen Johnny Benson även sköter trumpinnarna i det bandet. Basisten Kim Chevelle, som är en av orginalmedlemmarna, kompletterar bandets line up på ett mycket bra sätt.

Framtiden för Pretty Wild? Turnerande så klart. De kommer att återfinnas i Stockholm (Klubb Dislocated) och Linköping (The Crypt)i  januari  innan de kommer att agera förband till klassiska Tigertailz på spelningar i Tyskland och Schweiz i mars. Med en sån här platta i bagaget kan man inte mer än önska dem lycka till!

 

SKRIBENT: Charlotte Whitehead (charlotte.whitehead@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Roger Jensen
EVENT: Pretty Wild Releaseparty
ARENA: Babel, Malmö
DATUM: 2014-01-10
BETYG: 8/10

LÅTLISTA

Are you Ready
Get it on
Staring at the Sun
Troubled Water
Vampire
Guitar solo/ High Enough
Come Out
Trumsolo
Blow the Night Away
Pretty Wild
Ready to go
All I want
Wildheart

BANDFAKTA – PRETTY WILD

MEDLEMMAR

Ivan Höglund – sång
Axl Ludwig – gitarr
Kim Chevelle – bas
Johnny Benson – trummor

HEMSIDA: www.prettywildband.com
FACEBOOK: www.facebook.com/pages/Pretty-Wild/167197552707

 

Relaterade artiklar