KONSERTRECENSION: Siphon Fuel – Babel / Malmö – 10/1

Babel i Malmö gästades i fredags av Siphon Fuel, ett hårdrockande band från Göteborg som hade uppgiften att agera förband till Pretty wild på deras releaseparty. Detta gjorde dom med bravur och fick publiken att gunga med i de läckra riffen och den medryckande musiken. Ett band att räkna med i framtiden.

Annons 

 


(Foto: Lena Andersson)

Siphon Fuel bildades i Göteborg 2009 och har blivit ett välkänt namn på landets klubbscener över åren. De har redan en trogen fanskara och har bla delat stora scenen på Skögsröjet med sådana storheter som W.A.S.P. De har också turnerat med Vain och Pretty Boy Floyd. I april förra året släppte de debutalbumet ” Buckle Up” genom GAIN’s dotterbolag Rambo Music  och albumet fick mycket bra kritik från bla Sweden Rock Magazine. Plattan återspeglar mycket väl deras musikaliska influenser, som tex första låten på plattan, som också blir konsertens första nummer, ” Hot on your heels” som omisstagligen för tankarna till AC/DC. Sångaren Ferdi Kilic tillför bandet dess råa sound och han backas snyggt upp av gitarristerna Robin Utbult och Johan Bergman som speciellt braverar i låtar som ”Lethal Street” och den betydligt mörkare ”Nightfall”. Trummisen Vidar Mårtensson är relativt ny i bandet men har ändå ett ordentligt tungt sound som kompletterar bandet bra. Bandets bassist Martin Englund är nog den mest framträdande både på scenen och även mer så när han beger sig på promenad ut i publiken. Mycket uppskattat.

Martin är, i musikkretsarna, en av de drivande eldsjälarna och medarrangör av Göteborgs Rockfest som hittils har ägt rum på Parken i just Göteborg. En tillställning som blivit en tre dagars  inomhusfestival för mer eller mindre kända band. Vi har fått se bla Roxie 77,Sister, Diamond Dawn, Badmouth och Vanity Blvd spela för fulla hus på dessa tillställningar. Martin hoppas på att snart kunna tillkännage ett nytt datum för en ny festival. Förhandlingar med villiga partners pågår och något som ses fram emot.

Att Siphon Fuel älskar att stå på scenen är något vi verkligen får bevittna denna kväll. Deras skicklighet och spelglädje gör att rummet i princip gungar redan efter första låten och de visar även sin breda musiksmak när dom kör blueslåten ”Good girls/Bad Girls”. Dessa grabbar har verkligen glimten i ögat och passar mycket bra som liveband och fyller upp utrymmet på scenen väldigt bra. Detta gör att man kan tycka att bandet skulle göra sig väldigt bra på festivalscenerna i sommar. Personligen tycker jag att dessa grabbar gör ett bättre jobb som liveband än som ett studioband. Detta kan naturligtvis bero på producenterna som  inte verkar bry sig om hur tex körsången kan användas till sin fulla rätt. Detta funkar dock på scenen och kvällens konsert kan verkligen kallas lyckad. Vi önskar dem all lycka i framtiden och på återseende.

 

SKRIBENT: Charlotte Whitehead (charlotte.whitehead@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Lena Andersson
EVENT: Siphon Fuel
ARENA: Babel Malmö
DATUM: 10/1 2014
BETYG: 8/10

BANDFAKTA – SIPHON FUEL

MEDLEMMAR
Ferdi Kilic – Sång
Robin Utbult – Gitarr
Johan Bergman – Gitarr
Martin Englund – Bas
Vidar Mårtensson – Trummor​

LÅTLISTA
Hot on your heels
Wicked Child
Aim higher
Good Girls/Bad Girls
Lethal Street
Nightfall
Fuel Her Up​​

Officiell Facebookwww.facebook.com/siphonfuel

 

 

Relaterade artiklar