NYHET: BÖHSE ONKELZ ÅTERFÖRENAS!

ROCKBLADET omvärdsrapporterar och kommer här med en pangnyhet från Tyskland. BÖHSE ONKELZ har efter nio års frånvaro bestämt sig för att återförenas och svallvågorna når Sverige i och med denna artikel.

Annons 

 

Onkelz-FB omslagsbild återförening
(Böhse Onkelz uppdaterad omslagsbild på Facebook)

Överallt i media och i sociala medier i Tyskland har det den senaste tiden diskuterats och spekulerats kring den countdown som rullade på bandet Böhse Onkelz hemsida sedan den 20e januari då ett kort filmklipp lades upp med texten “Nichts ist für die Ewigkeit” (ingenting varar för evigt). Många fans vågade inte riktigt hoppas på en återförening medan andra smidde stora planer redan från början. Nu är väntan över och bandet har annonserat ut en återföreningskonsert den 20e Juni 2014 på Hockenheimring. Biljetterna släpps den 6e februari och räkna med en rusning modell gigantisk.

Det är ingen bomb som har slagit ner över den tyska musikmarknaden och det är heller inget meteoritregn som har fallit utan det här liknar mer den smäll som skulle uppstå vid en planetkrock. För mig personligen och för många andra är detta lika stort som att Elvis Presley (den riktiga) idag skulle annonsera ut en frikonsert på Sergels Torg i Stockholm eller att Metallica annonserar ut att de ska göra en ny skiva tillsammans med Cliff Burton och Flemming Rasmussen. Allting fick ett stopp en sommardag 2005. Böhse Onkelz gjorde sin sista konsert inför 120 000 människor på racingbanan Lausitzring cirka 13 mil utanför huvudstaden Berlin. De nio år som har förflutit sedan dess har kantats av fängelsestraff, drogavvänjning och återuppståndelse från sångaren Kevin Russel, medlemmar i bandet har bråkat i media och samtliga har gjort stora och mindre soloprojekt. Rockbladet har tidigare intervjuat trummisen Peter "Pe" Schorowsky samt recenserat hans debutplatta som soloartist (recension och intervju finns att läsa här) och rapporterat från Berlin när gitarristen Matt “Gonzo” Roehr spelade där tillsammans med Frei.Wild under hösten 2012 (läs rapporten här). Nu har nio år gått och nu är Tysklands i särklass mest kontroversiella band tillbaka.

För att ni läsare verkligen ska förstå storleken på detta kommer här lite siffror. Redan efter en timme hade bandets uppdaterade omslagsbild på Facebook fått över 30 000 likes och bandets server kraschade redan timmarna innan annonseringen kom ut.Om det stannar vid denna konsert eller om det blir fler vet vi inte än. Chansen för en större turné och kanske till och med en ny skiva känns dock rätt stor. Vi väntar med spänning.

Ett längre reportage om bandet och dess rätt så speciella historia kommer ni att kunna läsa om på Rockbladet i god tid innan konserten.

SE FILMKLIPPET DÄR BÖHSE ONKELZ ANNONSERAR SIN ÅTERFÖRENING.

The YouTube ID of </span>gxEVRu5TNdE<span> is invalid.

 

SE HUR DET SÅG UT NÄR BÖHSE ONKELZ GJORDE SIN AVSLUTNINGSKONSERT ÅR 2005.

The YouTube ID of </span>jxnYgBbrvnU<span> is invalid.

 

BANDFAKTA – BÖHSE ONKELZ

MEDLEMMAR
Kevin Russel – Sång


Stephan Weidner – Bas


Matt “Gonzo” Roehr – Gitarr


Peter “Pe” Schorowsky – Trummor

|HEMSIDA| FACEBOOK|

Bohse-Onkelz-Bandbild-2014

Relaterade artiklar

Be the first to comment

Leave a Reply