NYHET: Kill! Kill! Pussycat! följer med på Takidas vårturné

I mars släpper Takida det efterlängtade albumet ”All Turns Red” och beger sig ut på en vårturné. Nu är det klart att det blir Kill! Kill! Pussycat! som hänger med som supportakt. 

1604701_10152207235371672_1349627292_n

KILL! KILL! PUSSYCAT!

Kill! Kill! Pussycat! är fem garagerockare från Ånge. Bandet startade med en smäll 2010 med ”Robot Girl”. Tack vare sina energifyllda liveframträdanden och stenhårda rock’n roll fortsatte de sin framfart i högt tempo. De är ett hyllat liveband med en stor fanskara över hela landet. Debutalbumet ”Death from Above” innehåller 9 låtar varav 7 spelats. Singeln Heading Off” blev framröstad av lyssnarna till ”Veckans osignade låt” i P3 Star.

Kill! Kill! Pussycat! har plockat upp taktpinnen där The Hellacopters lämnade den. De lämnar sin publik mörbultad, överkörd och lycklig!

Bandet är supportakt till Takida under hela turnén förutom i Kalmar, Malmö, Ljungby, Borlänge och Helsingborg.

TAKIDA

Takida har genom åren varit ett hårt turnérande band och har gått från utsålda konserthus till utsålda ishallar. Ångebandet fick sitt stora genombrott 2007 med tracksettan ”Curly Sue”, och har sedan dess radat upp hits som ”Handlake Village”, ”The Things We Owe”, ”Never Alone Always Alone”, ”Haven Stay”, ”Swallow (Until You’re Gone)” och multiplatina singeln ”You Learn”. De är ett av de mest spelade rockbanden i den svenska etern med över 100 miljoner streams på streamintjänster samt flertalet dubbel och platina-säljande singlar och album.

Under 2012 gjorde bandet succé med turnén ”The Burning Heart Tour” som blev utsåld på förhand och mot slutet av året släpptes samlingsplattan ”A Lesson Learned (The Best of Takida)” tillsammans nyskrivna låten ”Swallow (Until You’re Gone)”.

Under 2013 gjorde Takida en mycket uppskattad exklusiv akustisk vårturné – "The Boxroom Tour" – inför sittande publik och den 16-17 augusti arrangerade de, tillsammans med Live Nation, succéfestivalen Ljungarocken i hemmabygden Ljungaverk.

Därefter har Takida befunnit sig i studion och den 12 mars släpps nya albumet ”All Turns Red”. Vårturnén drar igång den 28 mars i Örebro.

Datum

28.3  Örebro, Conventum
29.3  Norrköping, Flygeln
  4.4  Karlstad, Nöjesfabriken
  5.4  Uppsala, Svandammshallarna
10.4  Stockholm, Cirkus
11.4  Piteå, Norrmalmia
17.4  Kalmar, Sandra
18.4  Malmö, KB
19.4  Helsingborg, The Tivoli
20.4  Borlänge, Liljan
24.4  Göteborg, Trädgår'n
25.4  Hultsfred, Metropol
26.4  Ljungby, Garvaren

 

Relaterade artiklar