NYHET: Wacken Metal Battle Sweden 2014 – nu är banden klara till deltävlingarna

Nu är alla banden klara som ska tävla i de fyra deltävlingarna i Falun, Göteborg, Stockholm och Östersund. Det är tävlingen där vinnaren får spela på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. Deltävlingarna avgörs alla samtidigt lördag 8 februari. Det är för femte året Sverige medverkar i tävlingen Wacken Metal Battle.

Nytt för i år är att det är fyra delfinaler, alla avgörs samtidigt lördag 8 februari i Falun, Göteborg, Stockholm och Östersund. Den stora Sverigefinalen äger rum den 15 mars i Falun. Där koras vinnaren som får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i Tyskland i augusti. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti 2014, och en backdrop 2 x 3 meter från Bandshop.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Kina, Japan, Kanada, Indien, Ryssland, Mexiko, Sydafrika, Färöarna och Israel. Nytt land för i år är Egypten. Sverige är med för femte året.

De tävlande är

Falun:

Bleeding Utopia – Västerås

Convivium – Borlänge

Red Nova – Ludvika

Twins Crew – Stockholm

Göteborg:

Eyes Wide Open – Karlstad

Incarnit – Karlstad

Last Kingdom – Göteborg 

Stormhold – Gislaved

Stockholm:

De Van – Sthlm

Grimner – Motala 

Leading Light – Visby

Wasteland Skills – Kristianstad

Östersund:

Darkened – Piteå

Myrah – Östersund

Offensive Ground  – Luleå

Summonedtide – Robertsfors

1:a pris är att får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i Tyskland i augusti 2014. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti 2014, och en backdrop 2 x 3 meter från Bandshop

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air  i augusti 2014. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2014, blev utsåld på mindre än 48 timmar, vilket var rekordsnabbt.

Vinnaren av världsfinalen får ett skivkontrakt med Nuclear Blast, utrustning från Marshall, samt också spela på Wacken Open Air 2015.

I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

För mer information:

http://wackenmetalbattle.se/

https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden   

Relaterade artiklar