SKIVRECENSION: Colossus – Wake

I april förra året släppte stockholmarna i Colossus den efterlängtade debutplattan ”Wake”. Trots att det har gått 8 månader så är det nu äntligen dags att få publicera min ord, för man sparar väl spara det bästa till sist… eller?

Att kunna leverera ett sådant fantastiskt debutalbum som Colossus nu har gjort hade jag aldrig kunna drömma om. Detta progressiva material kan jag lätt jämföra med Entombed och Gojira. De får dagens musik att låta likadant, detta platta är rena motsatsen.

Att de har LG Petrov från Entombed som gästsångare och Morgan Ågren som gästtrummis på ett och samma album är ett bra drag av bandet. Plattan består av duktiga musiker och det hörs från första till de sista sekunderna på plattan, ofta framgår det inte lika tydligt hos andra band och deras album. 

Jag kan knappt vänta tills jag får höra nytt material och får se dessa grabbar ute på vägarna, fortsätt i denna takt så blir detta projekt stort.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.berqvist@rockbladet.se)
BAND: Colossus
ALBUM / EP: Wake
RELEASEDATUM: 2013-04-20
BETYG: 10/10
BÄSTA LÅT: Kingdoms

BANDFAKTA – COLOSSUS

MEDLEMMAR
Niklas Eriksson – Guitar & Vocals
Peter Berg – Bass
Thomas Norstedt – Drums

Officiell FacebookOfficiell Hemsida |

DISKOGRAFIWake – 2013

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar