SKIVRECENSION: Supercharger – Broken Hearts and Fallaparts

Danska Supercharger har under bara några år tagit den lokala rockvärlden med storm! Med sitt schyssta gung och hårda plattor har de gjort sitt namn bra synligt för dem som har ett hjärta som slår för rock. Denna platta, liksom föregående gör lyssnaren inte det minsta besviken. De här grabbarna visar hur den danska rocken ska tas!

Annons 

 

Det känns som att det var igår man stod på Debaser och väntade på att Bourbon Boys skulle träda på scen, men i sedvanlig ordning krävs ju ett förband! Denna afton bjöds det på Supercharger. Ett band som jag visste lite om, men som slog de flesta med storm när de satte igång, även med en inlånad gittarist som gjorde grymt ifrån sig!

Efter koncerten for jag hem, och satte genast igång min Spotify, och drog på några härliga låtar från dem.

I detta, liksom föregående album, rycks man med direkt och en glädje sprids i kroppen. Man kan på något vis veta att de har haft kul när de spelade in ”Broken Hearts and Fallaparts” för hela skivan bjöd på ett leende på läpparna!

Man kan inte undgå att höra Rockabillyn och countryn i vissa låtar. Jag tänker först och främst på ”Five Hours Of Nothing”, ”Suzi The Uzi” och ”Hung Over In Hamburg” där både dragspel, piano och banjo spelas, vilket skapar ett riktigt bra flyt i plattan. Det är annars lätt att det blir enformigt med endast hårdrock. Här har de brutit av normen på ett riktigt bra sätt vilket jag ger pluspoäng för!

Supercharger leverar detta album med största stolthet och det skall de ha anledning för. Albumet är hårt som metal skall vara, men även en glädjespridare utan dess like!

SKRIBENT: Marcus Aldrin (marcus.aldrin@rockbladet.se)
BAND: Supercharger
ALBUM: Broken hearts and fallaparts
SKIVBOLAG: Gain Music
RELEASEDATUM: 2014-01-29
BETYG: 8/10
BÄSTA LÅT: Five hours of nothing

BANDFAKTA – SUPERCHARGER

MEDLEMMAR
Mikkel Neperus – Lead singer
Thomas Buchwald – Lead guitar
Benjamin Funk – Drums
Lars Rygaard – Keys and harp
Karsten Dines – Bass
Dennis Samaras – Guitar

Officiell hemsida: www.supercharger.dk
Officiell Facebook: www.facebook.com/supercharger​

LÅTLISTA
1. Like A Pit Bull
2. Supercharged
3. Blood Red Lips
4. Hold On Buddy
5. Five Hours Of Nothing
6. Yeah Yeah Yeah
7. Suzi The Uzi
8. Hung Over In Hamburg
9. Get What You Deserve
10. The Crash
11. From The Gutter
12. Goodbye Copenhagen

 

 

Relaterade artiklar