KONSERTRECENSION: All Time Low & Blitz Kids – Arenan – 18/2

Det amerikanska pop-punkbandet All Time Low gav sin publik precis vad de ville ha. Tjejerna skrek sig hesa nästintill genom hela konserten, nästan så att de överröstade de energistarka bandet. Man kan inte annat säga än att de vet vad de ska göra för att ge sin fans en riktigt bra upplevelse.

Annons 

 

18022014-all-time-low-arenan-js-_dsc4816

När jag och fotografen för kvällen ställde oss inne på golvet framför scenen och väntade på att förbandet skulle gå upp på scenen, funderade vi lite på vad vi skulle få uppleva? Nästan hela publiken för kvällen hade redan samlats, alla ville stå så nära scenen som möjligt, så istället för att utnyttja hela lokalen så packade de ihop sig knappt halva ytan.

Förväntningarna hos publiken låg som en tät dimma i lokalen. Fansen bestod till största delen av tonåriga tjejer. Och redan när förbandet Blitz Kids hoppade in på scenen och spelade de första ackorden, så började hela publiken att skrika, hoppa och dansa med. Det var fullt ös både på bandet och alla människor på golvet. Publikens energi smittade verkligen av sig på bandet, det är sällan man får uppleva att förbanden får den här typ av respons, måste vara en riktigt häftig känsla. Blitz Kids smällde av en 10 låtar lång setlist där jag tyckte Run For Cover som finns på senaste albumet The Good Youth var bäst.

Om man tyckte att publiken redan var med på noterna under förbandet, så visade det sig bara vara en ren uppvärmning, både för kropp och strupe. När All Time Low-killarna från Baltimore entrade scenen, tryckte de ned gaspedalen långt ned under mattan. Samspelet mellan bandet och fansen fungerade nästintill perfekt. Hur idoldyrkan yttrar sig kunde man se smakprov på flera gånger framför allt i mellansnacket. Killarna kunde nästan uppmana publiken med vad som helst, ett exempel var när de pratade om att de tror vi svenskar älskar sexorgier, så de passade på att fråga publiken om hur många som kommit till via just sexorgier? En unisont JAAAAAA blev svaret på den frågan. Det var kanske inte det svaret föräldrarna som stod längst ville höra sina döttrar svara.

Pop-punken har mig vetligen inte varit så stor här i Sverige på ett bra tag, men under den här kvällen förstår jag att det åtminstone finns en yngre publik där ute som verklige diggar både banden och musiken. All Time Low smattrade på med en gediger setlist. Inte mindre än 25 låtar hann de med inna det var dags för ridån att gå ner.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: All Time Low + Blitz Kids
ARENA: Arenan / Fryshuset / Stockholm
DATUM: 2014-02-18
BETYG: 7/10
BÄST: Att publiken orkade ge så mycket energi till banden

 

BILDSERIE – ALL TIME LOW

 

BILDSERIE – BLITZ KIDS

 


SETLIST – ALL TIME LOW
Do You Want Me 
So Long Soldier 
The Irony of Choking on a Lifesaver 
Stella (W/ Extended Intro) 
For Baltimore 
Break Your Little Heart 
Lost in Stereo 
Stay Awake (Dreams Only Last for a Night) 
Six Feet Under the Stars 
Dammit (blink-182) cover riff 
Vegas 
Guts 
Weightless 
Remembering Sunday 
Therapy 
Me Without You (All I Ever Wanted) 
Damned If I Do Ya (Damned If I Don't) 
Coffee Shop Soundtrack 
Somewhere in Neverland 
Time-Bomb 
Backseat Serenade 
Oh, Calamity! 
The Reckless and the Brave 
A Love Like War 
Dear Maria, Count Me In 

 

BANDFAKTA – ALL TIME LOW

MEDLEMMAR
Alex Gaskarth
Jack Barakat
Rian Dawson
Zack Merrick

HEMSIDA | FACEBOOK |

 

BANDFAKTA – BLITZ KIDS

MEDLEMMAR
Joe James
Jono Yates
Nic Montgomery
Matt Freer

HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar