KONSERTRECENSION: Serpent Omega – Püssy a go go 31/1-14

Serpent Omega

Stockholmsbandet Serpent Omega gav ut sin hyllade debutskiva för nästan exakt ett år sedan. I fredags stod de på Püssy a go go´s scen i källaren på The Liffey i Gamla Stan. Jag måste säga att det är en skön känsla att se ett band live för första gången och upptäcka musiker som spelar för att de vill spela, och inte försöker vara något de inte är.

Annons 

 

Serpent-Omega

Just precis så är det med Serpent Omega. Debutplattan är en mörk, fet och trögflytande samling låtar som direkt gav mig både gåshud och kalla kårar. Hur funkar de på scenen då? Jo riktigt jävla bra, och jag ska tala om varför!

Genom hela spelningen blir vi överösta med snygga svarta riff och basgångar, trummorna sitter perfekt och Pia Högberg på sång är kortfattat helt fantastisk. Här har vi musiker som gör vad de är bäst på, nämligen att spela musik svartare än det vatten du hittar i en tjärn i skymning långt in i den tätaste granskog. Bandet är helt enkelt för bra för att spela på en liten scen med knappa hundra pers i publiken.

Både Pia och basisten Brief är svart sotade i ansiktet och Pia är kusligt övertygande i sitt framträdande. Hon har liksom något i blicken som är både bra och obehagligt samtidigt.

Spelningen är lite över timmen lång och publiken är med på tåget genom hela gigget. Inte så konstigt, för Serpent Omega kan knappast lämna någon oberörd med det här framträdandet. Lite extra sjunger det dock till de spelar debutskivans öppningsspår "Skullwand", en riktig hitlåt om ni frågar mig.

Tack Serpent Omega för att vi visar att det fortfarande går att hitta band som er i en hårt kommersialiserad musikindustri.

Hoppas att jag får se er på större scener snart!

 

KOLLA IN SAMTLIGA BILDER  – SERPENT OMEGA

 

SKRIBENT & FOTO: Tomas Hellman (tomas.hellman@rockbladet.se)
Event: Serpent Omega
Support act: Sadistic forest
Datum: 31/1-2014
Arena: Püssy a go go, The Liffey, Stockholm
Omdöme: 10/10

BANDFAKTA – SERPENT OMEGA

MEDLEMMAR
Pia Högberg – Sång
Andreas "Jonsson" Westholm – Gitarr
Tomas "Brief" Westberg – Bas
Sakke Sexton – Drums

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar