KONSERTRECENSION: Smash Into Pieces – Ritz – Örebro – 8/2

Då var det dags igen för Örebros stoltheter att ställa sig på hemmaplan för ett intimt klubbgig på Ritz. Med debutskivan i bagaget laddar nu grabbarna inför sin första Europaturné med bandet Amaranthe. Men innan dess så är det gnällbältet som ska få smaka på något Unbreakable.

140208-SIP-OREBRO-JB-BILD-1014

Det första bandet vill säga Örebroarna var att mailet från Japan hade kommit! Japanerna vill släppa bandets debutplatta ”Unbreakable” som släpptes här i Sverige våren 2013. Ett stort steg för ett par grabbar som för bara 2 år sedan hade detta som en dröm. Mycket kan hända på en kort tid, det är bandet ett levande bevis på.

Runt 400 personer hade samlats för att beskåda förra årets svenska genombrott, i alla fall enligt ”Bandit Rock Awards” där dom just vann just det priset förra året. Man både ser och hör att bandet har utvecklats under dessa år jag har följt dom. 

Låten ”A Friend Like You”, som för övrigt är bandets bästa verk hittills enligt mig, tilltalade verkligen publiken denna kväll. Allsången i refrängen får typ hela Ritz att vibrera och säkert att krossa ett och ett annat glas.

Crash And Burn”, ”My Enemy” och ”Here To Stay” är tre låtar som visar vart den här Metal-genren är påväg eller mer visar hur den nya Metal-musiken ska låta. Inte undra på att Japanerna nappar på det.

Colder”, som är bandets stora genombrott, är ikväll lite sval. Bandets sångare Chris Adam erkänner att han är förkyld och det märks när vissa toner ska tas, inget bli förstört men man märker en viss förändring, krya på dig vill jag bara säga så du klarar av Europaturnén.

Jag vill bara avsluta med att önska lycka till och grattis till eran framgång, 2014 kommer bli ett grymt år med många och långa turnér och framför allt platta nummer 2.

 

SKRIBENT & FOTOGRAF: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
EVENT: Smash Into Pieces – Scandinavian Tour 2014
ARENA: Ritz / Örebro
DATUM: 2014-02-08
BETYG: 8/10

BÄST: A Friend Like You
SÄMST: Lite synd att en förkylning sätter sig på sångaren röst.

 

BANDFAKTA – Smash Into Pieces

MEDLEMMAR:
Chris Adam Hedman Sörbye – Sång
Per Bergqvist – Gitarr
Benjamin Jennebo – Gitarr
Viktor Vidlund – Bas
Isak Snow – Trummor

DISKOGRAFI:

Unbreakable – 2013
TBA – 2014

 

SMASH INTO PIECES – A FRIEND LIKE YOU

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar