KONSERTRECENSION: Steel Panther – Trädgårn – 15/2

Det är något befriande med band såsom Steel Panther, som inte vill predika, diskutera samhällsfrågor, krig eller etik. Ett band som bara vill ha kul, lira musik och sprida glädje… och sex.

Annons 

 

steel-panther-1-copyright-fredrik-olofsson-101-9

Det amerikanska bandet Steel Panther fullkomligt dryper av självförtroende och självironi när de springer ut på scenen och sparkar igång ”Eyes of a Panther”. Kvällen till ära är Trädgårn i Göteborg nästan bräddfullt, partystämningen är på max, det är ständigt fullt i alla barer och det sjungs med i alla hit-refränger. Att skriva låtar som sätter sig snabbt är Steel Panther riktigt bra på.

När jag tittar mig runt så är det nästan svårt att tro att det har hunnit bli 2014, med allt smink, uppfluffat hår och spandex i lokalen känns det snarare som 1987.

Att bandet som fört med oss i denna tidsmaskin är proffsiga ut i fingerspetsarna märks inte minst på att till och med det inrepade mellansnacket mellan låtarna sitter som en käftsmäll, den komiska timingen finns där och det är som vanligt snuskigt roligt! Det är heller ingen som kan anmärka på deras musikaliska kapacitet men jag ställer mig ändå frågan hur långt utanför Los Angeles de hade nått om de inte en dag beslutade sig för att bli en snyggare och mer sex-fixerad version av Spinal Tap, komplett med peruker för alla utom ”Michael Starr” som fortfarande har sitt eget hår, eller det räknas som eget om man köper det och opererar in det va?

Bandet är konstigt nog ute på turné innan de ens har en ny skiva ute. ”All You Can Eat” släpps den 1:a april och som att det inte är ett tillräckligt skämt så heter några av låtarna ”Glory Hole” (googla gärna det om du inte vet vad ett Glory Hole är, Rocbladet.se tar inget ansvar för vad du kan tänkas hitta), ”The Burden of Being Wonderful” och ”Party Like Tomorrow is the End of the World”. Dessa låtar får vi även höra live.
Självklart håller de inte inne på sina hits utan kastar ut dem lika generöst som uppmaningarna till tjejerna i publiken att visa sina tuttar. ”Asian Hooker” (komplett med det överjävliga solot som visar att Satchel är med än en kille i en ful peruk med Malmsteen-komplex och för små byxor), ”Tiger Woods” och ”17 Girls in a Row”. 

Naturligtvis får vi också den här gången se det som alla killar i publiken väntat hela konserten på, Michael Starr’s uppmaning till alla tjejer i publiken att komma upp och dansa på scenen.
Vips som at ett trollslag står 20-25 tjejer uppe på scenen, dansar, klämmer på bandet och beter sig som man kanske skulle förvänta sig att överförfriskade män i medelåldern skulle bete sig inne på en strippklubb, men här är det alltså tjejerna som löper amok med de ”stackars” rockarna i Steel Panther. En av tjejerna är faktiskt så framfusig med Satchel att han inte klarar av att spela gitarr och jag kommer på mig själv med att skratta så högt att omgivande publik vänder sig och tittar på mig. Men det är ju precis vad Steel Panther står för, underhållning! Glöm bort omvärlden för en kväll, drick öl, ha roligt, flörta med en tjej och lyssna på världens just nu bästa partyband: STEEL PANTHER!

Skål grabbar och tack för ännu en underbar kväll.

PS. Kolla in min intervju med Satchel och Stix och hör den hemska historien om bananen. Den kommer så snart jag hunnit skriva ner den och redigera bort alla allför grova skämt. DS.

 

KOLLA HELA BILDSERIEN – STEEL PANTHER

 

SKRIBENT & FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Steel Panther
ARENA: Trädgårn / Göteborg
DATUM: 2014-02-15
BETYG: X/10

 

SETLIST

Eyes of a Panther
Tomorrow Night
Asian Hooker
Just Like Tiger Woods
Party Like Tomorrow is the End of the World
Let Me Cum In
-solo-
Turn out the Light
Glory Hole
The Burden of Being Wonderful
Gold Digging Whore
It Won’t Suck Itself
Death to all but Metal
Community Property
17 Girls in a Row
Party All Day (Fuck All Night)

 

BANDFAKTA – STEEL PANTHER

MEDLEMMAR
Michael Starr – lead vocals, acoustic guitar
Satchel – lead guitar, acoustic guitar, backing vocals
Lexxi Foxx – bass, backing vocals
Stix Zadinia – drums, percussion, keyboards, piano, backing vocals

SteelPanther-Bandbild-2013

Relaterade artiklar