KONSERTTIPS: The Haunted till Stockholm i maj

Metalpionärerna The Haunted är äntligen tillbaka på metalscenen med full kraft. Mycket har hänt sedan sist och vi är förväntansfulla till max när vi nu kan meddela att bandet kommer till Klubben – Fryshuset i Stockholm den 8 maj. Biljetterna släpps idag. 

Annons 

 

The-Haunted-2013

Göteborgskvintetten The Haunted bildades 1996 och slog ut det mesta som kom i deras väg med sin thrashmetal-musik och etablerade sig som ett av Sveriges absolut bästa och mest framgångsrika metalband. Musiken var traditionell trash med tunga, melodiösa budskap och med en ilsken sång. 

Bandet vann sin första grammis med skivan ”The Haunted Made Me Do It” för årets bästa hårdrocksalbum. På detta följde turnéer i Sverige, Europa och Japan med Entombed och In Flames. Med skivan ”One Kill Wonder” följde ytterligare en grammis och 2008 släpptes deras sjätte album ”Versus”. Den senaste fullängdaren "Unseen"  kom 2011 och belönades genomgående med högsta betyg och diverse superlativ. 

Sedan dess har några bandmedlemmar försvunnit och några tillkommit. Hur det har påverkat The Haunted går att höra på den alldeles färska trespåriga singeln “Eye Of The Storm”, som nu är ute via Century Media Records och beskriver bandet anno 2014 väl. I väntan på att ett helt nytt album ska komma ut ser vi sjukt mycket fram emot att bli manglade av The Haunted live på Klubben – Fryshuset den 8 maj! 

http://www.the-haunted.com
http://www.facebook.com/hauntedofficial
http://www.youtube.com/thehauntedofficial

Relaterade artiklar