NYHET: Age of Woe släpper ny video till “Born Of Fire”

I maj 2013 släpptes Age of Woes debutalbum "Inhumanform" som vann stort erkännande och rosades världen över. Nu släpps låten "Born of Fire", från samma inspelning med Carlos Sepulveda och Lennart Östlund, i form av en musikvideo och split-7" med 100 Years.

I sammarbete med Close-Up Magazine släpps videon till "Born of Fire" den 17:e februari.

Videon berör ämnet motstånd med ickevåld, något som mer eller mindre ses som en självklarhet i västvärlden. Klippen i videon kommer från den prisbelönta dokumentärfilmen "5 Broken Cameras" som skildrar byborna i den Palestinska byn Bil'in och deras kamp att behålla sin mark och sin by. Deras ickevåldsprotester bemöts med tårgas, kulor och nattliga räder. Vi vill belysa den politiska konflikt som sedan 60-talet har varit en mardröm för den Palestinska befolkningen där man i mellanösterns ”enda demokrati” nekar hälften av befolkningen medborgarskap och grundläggande männskilda rättigheter. Den 24:e maj kommer det fysiska släppet ut på Suicide Records och Give Praise Records.

Age of Woes sound kan bäst beskrivas som skitig hardcore/metal någonstans mellan Entombed, High on Fire och Converge. Bandet har existerat sedan hösten 2010 och har hittills hunnit med att släppa en 7" (2011), albumet Inhumanform (2013) och genomfört ett gäng europaturnéer, spelningar och festivalgigs. 2014 kommer bli ett aktivt år på live-fronten med både turnéer och festivaler i pipe-linen.

Datum

28 Mars No Name MC, Strängnäs
25 April SWR Barroselas Metalfest, Barroselas, Portugal

Relaterade artiklar