NYHET: Avenged Sevenfold klara för Göteborg

När Avenged Sevenfold spelade i Sverige sist var det på ett utsålt Hovet i Stockholm den 8 november. Nu kan vi glädjande meddela att det är Göteborgs tur! Med nya albumet ”Hail To The King” i bagaget är det nu klart att Avenged Sevenfold kommer till Scandinavium i Göteborg den 24 juni.

avenged_sevenfold

Biljetterna släpps fredagen den 7 februari kl 9.00.

I augusti förra året släppte de sitt sjätte album ”Hail To The King”. Gaffa gav plattan  5 av 6 i betyg och skrev: ”Kvintetten har inte bara återskapat, moderniserat och satt sin egen prägel på musiken de själva växte upp med. De har producerat fram och väckt liv i den hungriga genren och utmanar nu idolerna om tronen.”

Avenged Sevenfolds femte album ”Nightmare” från 2010 sålde guld och gick direkt in på Billboard-listans förstaplats med hitsinglar som ”Nightmare”, ”So Far Away” och ”Welcome To The Family”. Därefter fick de en stor hit med ”Carry On”, en låt specialskriven för TV-spelet Call Of Duty Black Ops 2.

Avenged Sevenfold är ett hyllat liveband som tidigare spelat på Metaltown i Göteborg, och Hovet i Stockholm. Sistnämna sålde slut på nolltid så det är ett faktum att bandet gör rätt i att komma tillbaka till Sverige för mer kaos.

Datum

24.6 Göteborg, Scandinavium

Joanna Hemmingsson

Reporter, Redaktör at Rockbladet.se
Redigerar och publicerar artiklar. Skriver recensioner, artiklar, reportage, intervjuer. Fotograferar konserter, intervjuer och bandporträtt.

Relaterade artiklar