NYHET: Delfinalerna av Wacken Metal Battle Sweden 2014 är nu klara!

Nu har de fyra delfinalerna i 2014 års upplaga av Wacken Metal Battle Sweden 2014 avgjorts. Det fyra deltävlingar avgjordes samtidigt i kväll i Falun, Göteborg, Stockholm och Östersund.

woa_metal_battle_14_logo_72dpi (1)

De fyra vinnarna som nu får spela på Sverigefinalen i Falun den 15 mars är:

Falun: Convivium (Borlänge)
Göteborg: Incarnit (Karlstad)
Stockholm: Grimner (Motala)
Östersund: Summonedtide (Robertsfors)

Bandet som vinner den Sverigefinalen 15 mars i Falun, får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City CircusWacken Open Air i Tyskland. Världsfinalen av Wacken Metal Battle på Wacken Open Air avgörs den 30-31 juli.  Det är band från 30 länder tävlar mot varandra, inför en professionell jury. Vinnaren av världsfinalen får bland annat ett skivkontrakt med Nuclear Blast, samt spela på Wacken Open Air 2015.

Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti 2014, en backdrop 2 x 3 meter från Bandshop samt ett resebidrag på 10.000:-.

– Sverige är ju som bekant ett av världens starkaste länder när det gäller hårdrock och inom många stilar ledande. Vi på Export Music Sweden är glada att kunna stödja den svenska satsningen av Wacken Metal Battle som ger nya förmågor en bra start på karriären säger, Jesper Thorsson, VD, Export Music Sweden.

– Det kan inte bli en mycket bättre start än att få möjlighet att spela på världens största metalfestival, Wacken Open Air, inför en internationell musikbransch och en kunnig publik, avslutar Jesper. 

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det som vanligt 30 länder som medverkar, inkluderat Kina, Japan, Kanada, Indien, Ryssland, Mexiko, Sydafrika, Färöarna och Israel. Nytt land för i år är Egypten. Sverige är med för femte året.

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2014. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air  hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2014, blev utsåld på mindre än 48 timmar, vilket var rekordsnabbt.

 För mer information: http://wackenmetalbattle.se/ eller https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Relaterade artiklar